Novice

<< < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 > >>
 
Novi rezkarji za stransko rezkanje večjih globin AE-VMFE OSG
06.08.2021
OSG je za obdelavo širokega spektra materialov kot so ogljikova, legirana, nerjavna jekla in sive litine predstavil proti-vibracijske rezkarje serije AE-VM. Manjše vibracije in stabilno obdelavo so dosegli s spremenljivim kotom vijačnice in s povečanim presekom jedra. Serijo so dopolnili z rezkarji AE-VMFE, ki so namenjeni za stransko obdelavo večjih globin. Z njimi lahko dosežemo do 50% krajši čas obdelave v primerjavi s konvencionalnimi rezkarji z dolgo vijačnico.

Rezkarji AE-VM so namenjeni za učinkovito obdelavo jekel do 55 HRc, sivih litin, kot tudi za Ti-zlitine in Inconel. Imajo oster pozitiven cepilni kot, ki zmanjša silo rezanja do 10%. Pri odrezovanju se tvori tudi manj toplote zato se podaljša obstojnost rezkarja. Neenakomerna delitev zob in spremenljiv kot vijačnice zmanjšujeta vibracije pri rezkanju. Na obdelanih robovih obdelovanca se posledično tvori znatno manjša igla.

Rezkarji so prevlečeni z Duarise prevleko. Ta je zelo gladka in ima dobre mazalne in drsne lastnosti ter visoko oksidacijsko temperaturo. Multi-slojna prevleka je odporna na razpoke, ki nastanejo zaradi termičnih obremenitev pri hlajenju z emulzijo.

V serijo so vključeni standardni rezkarji AE-VMS, kratki AE-VMSS, dolgi AE-VML in AE-VMFE za obdelavo večjih globin. Za doseganje pravokotnosti obdelave so izdelali rezkarje z oznako AE-VMS(S)-RA. Ti imajo unikatno oblikovan rezini rob, ki poskrbi, da na dnu vogalov obdelovanca ne ostaja ne-odrezani material.

Dolgi rezkarji AE-VML so namenjeni za globine rezkanja do 4xD. imajo večji spremenljivi kot vijačnice 42-44°. Debelina jedra se v obliki stožca povečuje od nosnega dela proti steblu rezkarja. S tem se poveča togost rezkarja in zmanjša uklon pri večjih stranskih globinah obdelave. Ta tip rezkarja je na voljo tudi z lomilci odrezkov na rezilnem robu. Posebej so primerni za trohoidno rezkanje.
Seriji so dodali AE-VMFE rezkarje za stransko obdelavo večjih globin. Ti imajo steblo tanjše od premera rezila, tako da z rezilnim delom nemoteno dostopamo do večjih globin. Rezilni rob ima radijusni R prehod v steblo. To na obdelovancu preprečuje nastanek sledi, ki se pojavi med večini prehodi rezkarja. Imajo geometrijo za zmanjšanje vibracij, ki vključuje neenakomerna delitev zob, spremenljivi kot vijačnice 40-44° in mikro-relief. Mikro-relief predstavlja primarno prosto ploskev ob rezilnem robu, ki je zelo kratka, zato je trenje orodja zmanjšano, vendar še opravlja funkcijo vodenja orodja. Vijačnica ima dolžino 2,5xD.
Stransko obdelavo večjih globin izvedemo z več prehodi globin do 2xD.
Z visoko hitrostjo pomika dosežemo, da več prehodov rezkarja opravimo v znatno krajšem času
kot z konvencionalnim rezkarjem z ekstra dolgo vijačnico v enem prehodu.

Video>>
Katalog>>
 
AE-VMFE
 
Visoko-precizni vertikalni obdelovalni center BMV 5700
26.07.2021
Doosan Machine Tools je predstavil novi vertikalni obdelovalni center BVM 5700, ki je zasnovan za zahtevne obdelave v orodjarstvu in drugih preciznih panogah. BVM5700 je najboljša izbira za stranke, ki potrebujejo tog stroj z natančno obdelavo in visoko produktivnostjo.


Konstrukcijo BMV 5700 je Doosan povzel in nadgradil na preizkušenem stroju serije NX. Namesto klasične konzolne strukture pri kateri se miza giblje v X in Y osi imamo pri BVM modelu tako imenovano mostovno izvedbo z gibom mize le po Y osi. Gib X osi je prenesen na vreteno. Tako je Doosan dosegel večjo nosilnost mize, ki ima enake pogoje po celotnem gibu osi, saj ne prihaja do previsov v skrajnih legah osi. Prav tako je izboljšana dinamika stroja zaradi znane in konstantne mase gibljivih delov na X osi. Zgradba stroja omogoča obdelavo z velikim odvzemom materiala ali visoko hitrostno obdelavo z visokimi parametri. Vodila osi so valjčna s serijskim sistemom hlajenja matice na vseh oseh.

Novi materiali obdelovancev in tehnologije odrezavanja ter sodobno rezilno orodje z velikim odvzemom materiala zahtevajo veliko moč in vrtilni moment vretena. Tu se je Doosan odločil ponuditi kot standard vrhunsko vreteno velikosti # 40 (HSK63) z močjo 37/15kW in 15.000 vrt/min ter 214 Nm navora, kar omogoča res široko področje uporabe. Z odločitvijo za BVM 5700 pridobite zmogljiv stroj, s katerim boste lahko rešili izzive, ki vsa čakajo v prihodnosti.

Vreteno je narejeno v tako imenovani ''Built in'' izvedbi (vreteno je obenem os motorja na katero je vtisnjen rotor). Ta izvedba skupaj z mazanjem in hlajenjem z zrakom in oljem omogoča daljše delo na visokih vrtljajih z minimalnimi termičnimi raztezki in brez posledic na življenjsko dobo vretena. Konstrukcijsko krajše vreteno zaradi manjšega zvijanja pri pospeševanju omogoča mirnejši tek vretena, kljub hitrejšemu pospeševanju in zaviranju.

BMV 5700 ima bogat izbor opreme. Zalogovnik za orodje ima standardno 30 mest, možna je izbira s 40 mesti, hlajenje skozi vreteno do 7,0 MPa, različni sistemi merjenja orodja in kontrole loma orodja, transporterji ostružkov in drugo.

Vertikalni obdelovalni center BVM 5700 je dobavljiv z zadnjo izboljšano generacijo krmilnika FANUC Series 0i-F Plus z 15'' zaslonom občutljivim na dotik in HDMI vmesnikom s širokim naborom funkcij za lažje delo in vzdrževanje stroja. Standardno imamo na voljo računalnik z enako arhitekturo kot pri večjem modelu F31iM z uporabniškim spominom 2 MB in naborom funkcij za hitrejše branje znakov – 200 blokov vnaprej, nano sledenjem... Vse to pripomore k enostavnejšemu upravljanju in natančnejši ter hitrejši obdelavi na stroju. V prihodnje bo na voljo BVM 5700 z Heidenhain in Siemens krmilnikom.

Več o DMV 7500>>
 
 
Mitsubishi stroji za elektroerozijo, 100 LET INOVACIJ
20.07.2021
Mitsubishi EDM ima leto več patentov kot kateri koli drug proizvajalec strojev za elektro erozijo.

Vzeli so si čas in izpopolnili svoje stroje. MV-R Connect ima vse funkcije, ki vam olajšajo delo in prihranijo stroške.
Vse funkcije in prednosti si lahko ogledate na povezavi>>
 
 
Orodja za roliranje z valjčki in glajenje z diamantnim radijem Cogsdill
15.07.2021
Končni postopek obdelave površine z vtiskovanjem z valjčki ali s kroglico prinaša številne prednosti. Površina obdelovanca postane bolj gladka in utrjena kot pri struženju ali brušenjem. V nadaljevanju so opisana orodja za roliranje in obdelavo z diamantno kroglico proizvajalca Cogsdill.

Roliranje je postopek končne obdelave površine, pri katerem se kaljeni in polirani jekleni valjčki vtiskujejo v mehkejšo površino obdelovanca. Pritisk, ki ga ustvarjajo valjčki je večji od napetosti tečenja materiala obdelovanca, zato se površina hladno plastično preoblikuje. Dobljena površina obdelovanca je sijoče gladka in ima utrjen površinski sloj. Ima tudi boljše nosilne lastnosti zato so njene mehanske lastnosti v splošnem boljše od površine dobljene z odrezavanjem ali z brušenjem.

Postopek odrezavanja ali brušenja na površini obdelovanca reže ali trga kovino in ustvari strukturo ostrih vrhov in dolin. Pri postopku vtiskovanja se ti mikro vrhovi plastično preoblikujejo in stečejo v doline, zato nastane sploščen profil površine, ki nima več ostrih vrhov. Ker se površinski sloj pri vtiskovanju utrdi, bo imela takšna površina v kontaktu z drugim strojnim delom daljšo obstojnost.

Pri roliranju z valjčki dobimo torej tri glavne prednosti:
Natančnost mere obdelovanca - z orodjem za roliranje lahko hitro obdelamo katerikoli kos, ki smo ga izdelali s postopkom odrezavanja. Roliranje z valjčki lahko izvedemo tako na konvencionalnih strojih kot tudi na cnc obdelovalnih centrih.
Orodje za roliranje ima vgrajeno tudi nastavitev premera po korakih 2,5 mikrona ali 5 mikronov – odvisno od velikosti orodja za roliranje. Končno mero obdelovanca dosežemo z enostavno ročno nastavitvijo orodja za roliranje. Nastavljena mera je nato dolgo obstojna skozi ves čas roliranja.

Izboljšana površinska obdelava -pri roliranju ne uporabljamo odrezavanja ali abrazije, temveč mikro vrhove na površini stisnemo v doline. Pri tem dobimo gosto in enakomerno površino z manjšim tornim koeficientom. Postopek traja nekaj sekund, torej znatno manj kot pri brušenju, povrtavanju, honanju, kjer za obdelavo potrebujemo nekaj minut.

Utrjena površina - z roliranjem kot končnim postopkom obdelave na mero uspemo v zelo kratkem času površino utrditi in poravnati. Trdota površine se poveča od 5% do 10%. Utrjeni sloj sega v globino od 0,254 mm do 0,762 mm. Gladka in utrjena površina znatno podaljša obrabno obstojnost strojnih delov in korozijsko odpornost.

Glede na vrsto obdelave lahko izberemo med orodji za roliranje notranjih ali zunanjih površin.
Za obdelavo notranjih površin je namenjeno orodje SRM, z izvedbo za obdelavo skoznjih (SRMR) ali zaprtih izvrtin (SRMB), s premeri orodja od Ø4 mm do Ø114 mm. Za obdelavo zunanjih premerov je na voljo orodje XBB s premeri os Ø1,5 mm do Ø65 mm. Omenjena orodja so hitro dobavljiva iz skladišča v Evropi.
 
 
Krogelni rezkarji za obdelavo aluminija in bakra AE-LNBD-N OSG
06.07.2021
OSG je serijo rezkarjev AE-N, ki so namenjeni za obdelavo aluminijevih in bakrovih zlitin dopolnil s krogelnimi rezkarji za obdelavo utorov AE-LNBD-N. Še posebej so primerni za visoko-natančno obdelavo bakrenih elektrod.

OSG je serijo tri-reznih rezkarjev (AE-TS-N, AE-TL-N, AE-VTS-N ) za obdelavo aluminija oz. ne-železnih kovin razširil s krogelnimi rezkarji za izdelavo globokih utorov oz. »rib« obdelavo z oznako AE-LNBD-N. Namenjeni so za precizno obdelavo aluminija in Al-zlitin (<Si 13%), bakra in Cu-zlitin npr. bakrenih elektrod CuW (W70%, Cu30%) ter plastike.

Radij rezkarja je izdelan v izredno visoki toleranci, do polmera 0,2 mm znaša toleranca radija + -0,002mm. Steblo rezkarja je izdelano v visoki toleranci h4 (0 / -0,004), kar omogoča natančno in togo vpetje. Večina konkurenčnih rezkarjev ima steblo izdelano v toleranci h6.

Geometrija rezila je prilagojena za rezkanje Al- in Cu- zlitin. Obdelana površina na obdelovancu je gladka in brez igle. Za razliko od konvencionalnih krogelnih rezkarjev ima AE-LNBD-N kapljičasto obliko konture radija Radij ima torej stožčast prehod v vratni del rezkarja. Takšna geometrija izrazi svojo prednost pri rezkanju stene pod kotom 90°. Omogoča namreč točkovni dotik rezkarja z obdelovancem, medtem ko se običajni krogelni rezkar dotika po večji površini. Točkovni dotik zmanjša vibracije pri obdelavi, zato je obdelana površina bolj natančna in gladka.

Nova DLC-IGUSS prevleka je razvita za obdelavo aluminija in bakra in ima odlično mazalno sposobnost in odpornost proti nalepkom. AE-LNBD-N so dobavljivi v dimenzijah od R 0,05 mm do R 3 mm.
Video>>
Katalog>>
 
<< < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 > >>
 Novice
ae-vmfe AE-VMFE stransko rezkanje večjih globin

   
 Sejmi
.
Poslovalnici
   
 Ljubljana T: 01 5841 502

zemljevid >>

 Maribor T: 02 4600 300

zemljevid >>

 Odpiralni čas:
 ponedeljek - petek: 8 h -16 h
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali izborom opcije "Strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "Ne strinjam se".
Ne strinjam se