Novice

<< < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 > >>
 
Novi svedri iz karbidne trdine za nerjavna jekla WDO-SUS-5D OSG
10.10.2013
Japonski proizvajalec OSG je izdelal novo serijo visoko-zmogljivih svedrov iz karbidne trdine WDO-SUS-5D. Namenjeni so za vrtanje mehkih in nerjavnih jekel ter sive litine. Svedri imajo kanale za dovod hladilne tekočine in omogočajo globine vrtanja do 5xD. Nova oblika rezalnega robu proizvede 25 odstotkov manjšo silo vrtanja v primerjavi s konkurenti, manjša je tudi tvorba toplote. Geometrija vijačnice tvori optimalno obliko odrezkov in njihov nemoten odvod iz izvrtine.
pdfprospekt_WDO_SUS_5D
 
 
Norton Vitrium
Nova generacija brusnih plošč Vitrium3 Norton
01.10.2013
Saint-Gobain NORTON je razvil novo generacijo brusnih plošč Vitrium3, s patentiranim vezivom brez naftalena. Glede na vrsto aplikacijeje je možna izvedba s Quantum ali Al-oksidnimi zrni. Značilnosti Vitriuma3 so: hladen rez, ki pomeni manj poregrevanja obdelovanca in zaostalih napetosti;
povečana obstojnost profila brusne plošče, kar zmanjša potrebno število poravnav oblike brusne plošče; pomiki so lahko večji, zato je večja tudi produktivnost. Pri enaki stopnji odvzema materiala porabijo brusne plošče Vitrium3 15 do 20 odstotkov manj energije, čas cikla in skupni stroški za kos so lahko do 15% nižji.
Primerne so za notranje in zunanje obodno brušenje in za površinsko brušenje. Zaradi nove tehnologije so tudi bolj okolju prijazne.
 
 
Keramični raziglevalci
24.05.2013

Bts Company zastopa in prodaja patentirane keramične raziglevalce japonskega proizvalajca Xebec. Namenjeni so za raziglanje po rezkanju, vrtanju in drugih obdelavah. Primerni so za uporabo na cnc obdelovalnih centrih, robotih, avtomatiziranih napravah in vrtalnih strojih. Poleg raziglanja dosežemo tudi manjšo hrapavost obdelane površine, kar lahko skrajša čas celotnega procesa obdealve. Keramični raziglevalci šalčaste oblike so namenjeni za zunano obdelavo, čopičasta oblika pa je primerna za raziglanje izvrtin. Glede na trdoto materijala obdelovanca so na voljo različne trdote keramičnih vlaken (rdeča, bela, modra).
pdf prospekt >>
več o tem  >>

 
 
Nov rekord na kronometru
21.05.2013
Na Marostarjevem kronometru padel nov rekord.
Tega je na tradicionalnem kolesarskem tekmovanju postavil Guček Andrej, ki je 10 kilometrov dolgo progo prekolesaril v 11 minutah in 46 sekundah. ˝Ali drugače povedano je pot prekolesaril s povprečno hitrostjo 49,8 km/h.˝ Kot je pojasnil Ivan Popovič predsednik kolesarske sekcije pri društvu B.V.G. Gulč, ki je bil tudi organizator kronometra za Pokal Slovenije, so bili z udeležbo na tekmovanju zadovoljni. ˝Za pomoč ob izvedbi se moramo zahvaliti vsem stanovalcem ob črnovaški cesti, gasilcem PGD Podpeč in tudi našemu glavnemu sponzorju - podjetju BTS Company, ki je poskrbel za lepe nagrade za prva tri mesta v vsaki kategoriji. Obenem pa se za točne rezultate zahvaljujemo tudi Timingu Poljane, ki je izvedel meritve.˝ Po tekmi je sledila razglasitev rezultatov in podelitev pokalov, udeleženci pa so se nato poveselili in okrepčali pred podpeškim kulturnim domom.
 
 
Sumitomo AC810P
02.01.2013
Sumitomo je predstavil novo kvaliteto za visoko-hitrostno fino struženje jekla AC805P. Debelejši nanos Alumina prevleke zagotavlja pri suhi obdelavi nad hitrostjo 300 m/min odlično obrabno odpornost. Manjša tvorba toplote na rezalnem robu podaljšuje življenjsko dobo orodja in zaradi manjših termičnih raztezanj izboljša dimenzijsko stabilnost obdelovanca. Glede na globino reza in pomik so na voljo lomilci NSE, NGE in NME.
 
<< < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 > >>
 Novice
dmsw DMSW rezkalne glave za ultra visoke pomike

   
 Sejmi
 
Poslovalnici
   
 Ljubljana T: 01 5841 502

zemljevid >>

 Maribor T: 02 4600 300

zemljevid >>

 Odpiralni čas:
 ponedeljek - petek: 8 h -16 h
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali izborom opcije "Strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "Ne strinjam se".
Ne strinjam se