Brusno orodje

S področja brusnega Orodja nudimo rezalke in brusilke, roto rezkarje, brusne čepe, pahljačaste bruse, brusni papir in platno, delavniške in diamantne pile, žične ščetke, brusne paste in pile. Nudimo tudi brusne plošče različnih oblik diamantna poravnala za brusne plošče.


Rezalke, brusilke in lamelni diski

Rezalke, brusilke in lamelni diski so ključni del brusnega programa orodja.

Rezalke se uporabljajo za različne vrste kotnih brusilnikov, stacionarnih rezalnih strojev in rezalnikov na bencinski pogon. Namenjene so za rezanje polnega materiala, profilov in pločevine. Prilagojene so za obdelavo jekla (Steel), nerjavnega jekla (Inox), kombinacij teh materialov (Steelox), aluminija, litega železa (Cast) in kamna (Stone). Dimenzije rezalk segajo od premerov 30–400 mm in širin 0,8–4,8 mm.

Brusilke so namenjene površinskemu brušenju, obdelavi varov, posnetju robov in odstranjevanju ostankov. Prilagojene so za brušenje jekla (Steel), nerjavnega jekla (Inox), aluminija in litega železa. Brusilke nudijo nadpovprečno hitrost odstranjevanja materiala, enostavno upravljanje in visoko ekonomičnost.

Lameli diski prinašajo uporabniku prednosti pred brusilkami, kadar je potrebna visoka kakovost površine in hkrati največja hitrost odstranjevanja materiala. Ne glede na to, ali gre za standardno različico za splošno uporabo ali inovativne specializirane oblike, kot je CURVE za delo na varilnih šivih ali STRONG s posebej visoko hitrostjo odstranjevanja, so lamelni diski najbolj ekonomična izbira. Uporabljajo se lahko za obdelavo jekla, nerjavnega jekla in aluminija.


  • slideRoto rezkarji

Roto rezkarji se uporabljajo za grobo in fino odstranjevanje materiala na različnih področjih industrijske proizvodnje. Na voljo so različne vrste roto rezkarjev iz karbidne trdine in HSS jekla. Zagotavljajo visoko stopnjo odvzema material in so primerni za obdelavo različnih vrst materialov.

Roto rezkarji iz HM karbidne trdine za visoko zmogljive aplikacije, so prilagojeni materialu obdelovanca ali obliki za določen namen uporabe. Zagotavljajo optimalno hitrost odvzema materiala, visoko učinkovitost in dobro vodljivost.

Kopirni HM rezkarji so namenjeni za izravnavo neravnin. Uporabljajo se predvsem pri popravilu rezalnih in prebijalnih rezil v orodjarstvu in izdelavi kalupov in obdelavi varov.

HSS roto rezkarji imajo posebno zobno geometrijo in imajo visoko kakovost izdelave. So cenovno učinkoviti in primerni za nizke hitrosti vrtenja orodja. PFERD ponuja HSS roto rezkarje z različnim ozobjem, primerni so za različne materiale in razpon hitrosti vrtenja.


  • slide
Brusni in polirni čepi

Brusni čepi iz plemenitega, mešanega ali normalnega korunda so namenjeni za brušenje različnih materialov.
V trdoti M so namenjeni za brušenje površine jekla, inoxa in sive litine, v trdoti O so namenjeni za brušenje robov jekla, inoxa in sive litine, v trdoti T so namenjeni za brušenje robov iz orodnega jekla, trdote L pa za brušenje površine inoxa in trdote N za sivo litino, baker in medenino.
Na voljo so različne obike brusnih čepov: cilindrična ZY, okrogla KU, konusna KE itd.

Diamantni brusni čepi so namenjeni za brušenje karbidne trdine, stekla, keramike, porcelana, gume in grafita. Možno je suho bruženje in mokro bruženje z oljem, ki podaljšuje obstojnost orodja.

Polirni čepi so namenjeni za fino brušenje varov in konstrukcij iz inox-a. Tudi kot predstopnja pred poliranjem.
Polirni čepi iz filca so namenjeni za poliranje s polirnimi pastami, kjer dobi površina visoki sijaj.


  • slidePahljačasti brusi

Pahljačaste bruse uporabljamo za fino brušenje in končno obdelavo različnih materialov. V materialu korund A jih uporabljamo za različne materiale, v korund A-Inox za hladno brušenje materiala in abraziv SiC za brušenje Ti- Ti-zlitin in barvnih kovin.
Kolutne pahljačaste bruse uporabljamo za fino bruženje in končno obdelavo, z abrazivom korund A za brušenje različnih materialov in korund A-Inox za hladno brušenje materiala.


  • slideŽične ščetke

Industrijske žične ščetke so namenjene za ročno ali stacionarno uporabo. Na voljo je več različnih materialov ščetin, ki so optimalno zasnovani za specifične materiale in želeni učinek čiščenja. PFERD zagotavlja pravo orodje za vsako uporabo, material in način uporabe ter ohranja visok standard kakovosti in varnosti, ki se stalno nadzoruje in razvija v lastnih laboratorijih.

Krožne ščetke: Idealne za delo na površinah, kot so odstranjevanje ostankov in čiščenje na težje dostopnih mestih. Primerne za uporabo na kotnih brusilnikih, ravnih brusilnikih, pogonih z gibljivo gredjo ali vrtalnih strojih.

Lončaste ščetke: Odlično se prilagajajo ščetkanju večjih površin, kot so odstranjevanje ostrin in čiščenje površin. Primerne za uporabo na kotnih brusilnikih, pogonih z gibljivo gredjo ali vrtalnih strojih.

Ravne ščetke: Prilagojene za lažja do srednje zahtevna ščetkanja na težje dostopnih mestih, kot so odstranjevanje ostrin in čiščenje površin. Primerne za uporabo na ravnih brusilnikih, pogonih z gibljivo gredjo ali vrtalnih strojih.

Krožne ščetke: Primerne za širok spekter aplikacij, od odstranjevanja ostrin do dela na varilnih šivih, površinskem delu in posebnem ščetkanju pri gradnji cevovodov ter na kompleksnih komponentah. Primerne za uporabo na kotnih brusilnikih, pogonih z gibljivo gredjo ali vrtalnih strojih.


  • slidePile

Široka in raznolika ponudba pil za različne namene v delavnici.
Delavniške pile z običajnimi oblikami po standardu DIN so primerne za različne potrebe piljenja v delavnici, poleg tega so v ponudbi tudi ključavničarske in posebne pile.

Precizne pile ustrezajo najvišjim zahtevam glede geometrijske natančnosti, zmogljivosti in življenjske dobe orodja. Imajo površinsko trdoto 1200 HV in so primerne za natančno piljenje zelo majhnih in občutljivih komponent, npr. za fino obdelavo orodij za prebijanje, oblikovanje, kovanje itd.

Diamantne pile primerne za delo v orodjarstviu za delo na najmanjših pofilih in v finomehaniki, na primer za natančno naknadno obdelavo oblike v kaljenem jeklu ali karbidni trdini.
Surovci za diamantne pile so kovani iz posebnega jekla in brušeni. Diamantni prah enake zrnatosti je enakomerno razporejen po površini in galvansko utrjen. Enakomerna razporeditev in izjemna trdota diamanta zagotavljata najboljše učinke pri delu. Uporabljajo se predvsem za natančno naknadno obdelavo odrezanih, izsekanih ali stiskanih obdelovancev iz kaljenega jekla ali karbidne trdine.
Tudi za obdelavo stekla, keramike itd. Pilo uporabljate z majhnim pritiskom, zlasti na robovih. Večji pritisk ne poveča učinka in škoduje pili.

V ponudbi so tudi pile za ostrenje: trikotne pile za žage, pile za brušenje nožev, pile za brušenje robov, pile za verižne žage ter priljubljeni brusilniki za verižne žage.

Pile in rašplje za les so posebej primerne za grobo piljenje lesa. Imajo dober odvzem materiala in dobro odstranjevanje odrezkov. Specialne rašplje uporabljamo za obdelavo rezbarjenega lesa in umetnih mas na težko dostopnih mestih.


  • slide