Inovativna in visoko-učinkovita orodja za brušenje proizvajalca PFERD


Inovativna in visoko-učinkovita orodja za brušenje proizvajalca PFERD


PFERD je razvil nova visokotehnološka orodja za brušenje in rezanje. Z brusnimi ploščami CC-GRIND ROBUST dosegamo bistveno večje odvzeme materiala, manjše vibracije, manj hrupa in prahu. Z novim ozobjem roto rezkarjev ALLROUND dosegamo 30 % večji odvzem materiala, novo rezalno ploščo NITOCUT pa so zasnovali za najvišjo obodno hitrost na svetu 100 m/min.

PFERD je eden vodilnih svetovnih proizvajalcev rezilnega orodja. Danes je PFERD sodobno, trajnostno naravnano družinsko podjetje z več kot 200 letno tradicijo. Sedež podjetja, kjer potekajo tudi raziskave in razvoj je v Marienheideu v Nemčiji, imajo pa tudi proizvodne obrate v ZDA, Španiji, Južni Afriki in Kitajski. Globalno so preko zastopnikov prisotni v več kot 100 državah. Proizvajajo brusne in rezalne plošče, lamelne diske, roto rezkarje, brusne in polirne čepe, diamantna in CBN orodja za brušenje in rezanje, pahljačaste bruse, žične ščetke, ročne pile in električne ter pnevmatske pogonske naprave za brušenje in rezanje.


PFERD se uvršča med vodilne svetovne proizvajalce brusnega orodja. Njihova visoko-učinkovita orodja za brušenje in rezanje omogočajo impresivne rezultate, kot so bistveno večji odvzem materiala, zmanjšane vibracije in hrup ter manjša količina prahu med obdelavo.


PFERD raziskuje in razvija inovativna, visoko zmogljiva orodja za brušenje in rezanje. Kot ustanovni član 'Organizacije za varnost brusilnih sredstev (oSa)' zagotavljajo najvišje ravni varnosti za uporabnike in stalen nadzor kakovosti ter proizvodnje. Z optimalno uporabo virov ter uporabo sodobne proizvodne tehnologije zmanjšujejo porabo surovin in energije, izboljšujejo energetsko učinkovitost ter vpliv podjetja na okolje.

V zadnjem času je PFERD razvil orodja za brušenje, s katerimi dosežemo bistveno večjo učinkovitost z večjim odvzemom materiala, manjšimi vibracijami in hrupom ter manj prahu pri obdelavi.

Trikrat večja produktivnost novih brusnih plošč CC-GRIND ROBUST

Zmanjšanje hrupa, prahu in vibracij med brušenjem lahko bistveno izboljša delovne pogoje in poveča zadovoljstvo uporabnikov. PFERD je predstavil inovativno brusno ploščo CC-GRIND ROBUST, ki prinaša izjemne rezultate in premika meje učinkovitosti pri brušenju.


Nove brusne plošče CC-GRIND ROBUST zagotavljajo trikrat večji odvzem material kot običajna brusilka in bistveno manjše vibracije, hrup in prah pri obdelavi.

Video predstavitev


Ergonomija pri delu z brusilnimi orodji pridobiva vse večji pomen. Pod konceptom 'PFERDERGONOMICS' intenzivno raziskujejo, kako zmanjšati obremenitve pri brušenju, predvsem hrup, prah in vibracije. Te raziskave so privedle do številnih inovacij, ki izboljšujejo zaščito zdravja uporabnikov.

Najpogostejši vzroki za poklicne bolezni so še vedno hrup in prah. Zaščito pred hrupom moramo preprečiti že v izvoru, zato je PFERD intenzivno raziskoval, kako izboljšati pogoje pri brušenju, kar je privedlo do inovativne brusne plošče CC-GRIND ROBUST.

Brusna plošča CC-GRIND ROBUST je izjemno tiha pri uporabi, kar potrjujejo meritve hrupa na delovnih mestih uporabnikov. Hrup se je zmanjšal za več kot 6 dB(A) pri uporabi električnega kotnega brusilnika. Poleg tega je brusilna plošča zaradi inovativne zasnove iz steklenih vlaken lažja, varnejša in med uporabo manj vibrira.

Posebnost brusnih plošč CC-GRIND ROBUST je uporaba abrazivnega zrna VICTOGRAIN. Trikotna oblika brusnega zrna omogoča visoko stopnjo rezalne učinkovitosti in izjemno dolgo življenjsko dobo orodja. Zrna so pritrjena na substrat, kar zagotavlja veliko prostora za odrezke, zato je učinkovitost brušenja še izboljšana.

Pri uporabi je pomembno, da brusilno ploščo z minimalno močjo  pritiskamo ob obdelovanec in upoštevamo pravilni kot nalega brusne plošče ob obdelovanec. Pri brušenju se tvorijo bistveno manjše temperature kot pri običajni brusni plošči, zato je tudi manjši termični vpliv na obdelovanec.

Odvzem materiala je zelo velik, zato je za delo potrebna ustrezno velika moč električne ali pnevmatske kotne brusilke. Da bi lahko izkoristili visok potencial odvzema materiala, proizvajalec priporoča moč električne kotne brusilke vsaj 1400 W. Za uporabo na robotih proizvajalec priporoča pnevmatsko kotno brusilko PWA 11/120 RS z močjo 1100 W in 12.000 vrt/min.

Brusne plošče CC-GRIND ROBUST uporabljamo za površinsko brušenje, obdelavo robov in posnetij, brušenje varov ipd. Obdelujemo lahko jekla, nerjavna jekla, kaljena jekla in tudi druge materiale kot npr. les.

CC-GRIND ROBUST s tehnologijo VICTOGRAIN ponuja moderno, visoko zmogljivo in ergonomsko alternativo običajnim brusnim ploščam in lamelnim diskom. To inovativno orodje ne le povečuje produktivnost, temveč tudi postavlja nove standarde za udobno in varno delovno okolje. Patentiran je v mnogih državah po vsem svetu in odraža PFERD-ovo zavezanost k inovacijam in izboljšanju industrijskih standardov brušenja.

Roto rezkarji iz karbidne trdine ALLROUND z 30 % večjim odvzemom materiala

S inovativnim ozobjem ALLROUND je PFERD razvil edinstvene roto rezkarje za vsestransko uporabo na širokem spektru materialov, kot so jeklo, nerjavno jeklo (INOX), lito železo ter neželezne kovine.

Ozobje ALLROUND ponuja vse prednosti preizkušene serije 3PLUS, vendar je stopnja odvzema materiala pri jeklu višja do 30 %. Omogoča udobno delo z manjšimi vibracijami in manj hrupa. Prav tako omogoča krajši čas obdelave in s tem večjo ekonomičnost.


Roto rezkarji iz karbidne trdine ALLROUND  dosegajo pri obdelavi jekla 30 % večji odvzem materiala.

Video predstavitev


Roto rezkarji iz karbidne trdine z rezom ALLROUND so primerni za številne primere uporabe kot so obdelava površin, izravnava, raziglanje, obdelava izvrtin in obdelava varov.

Na voljo so v standardnih oblikah ZYAS, KUD, WRC, B, SPG, RBF, SKM in TRE ter premerih 3 mm in 6 mm, ter na steblih premera 3 mm ali 6 mm.

NITOCUT - prva rezalna plošča svetu z obodno hitrostjo 100 m/s

PFERD je izdelal rezalno ploščo, za ročno kotno brusilko, ki obratuje z najvišjo obodno hitrostjo na svetu 100 m/min, medtem ko so običajne rezalke predvidene za hitrosti do največ  80 m/min. NITOCUT omogoča hitrejše delo in do štirikrat več rezov kot običajne rezalke na trgu. Edinstvena zasnova strukture je v območju prirobnice dodatno ojačana s steklenimi vlakni in izpolnjuje najvišje standarde kakovosti in varnosti. Namenjena je zarezanje polnih materialov, profilov in pločevine. Uporabljamo jo lahko na jeklu in nerjavnem jeklu (INOX). Zaradi znatno višje rezalne hitrosti ima NITOCUT najvišjo zmogljivost rezanja in daljšo življenjsko dobo. Rezalka ima premer 150 mm in debelino 1,6 mm.

Proizvajalec je z NITOCUT rezalko predvidel za uporabo na pnevmatski kotni brusilki PWT 26/150 HV NITOCUT z izjemno močjo 2600 W in 12.000 vrt/min, zato je primeren samo za rezalke NITOCUT.


NITOCUT je rezalna plošča z najvišjo obodno hitrostjo na svetu 100 m/min, z njo opravimo do štirikrat več rezov v primerjavi z običajnimi rezalkami.

Video predstavitev


PFERD vam z inovativnimi orodji za brušenje in rezanje omogoča povečanje produktivnosti. Nova orodja delujejo z zmanjšanimi vibracijami in nižjim hrupom, pri delovanju se tvori tudi manj prahu. Uporabniki so nad novimi orodji navdušeni, saj predstavljajo nov kakovostni nivo na področju brusnega orodja.

V Sloveniji, Hrvaški, BiH in Srbiji PFERD zastopa in prodaja BTS Company d.o.o. S pomočjo tehnologov podjetja BTS Company lahko izberete optimalno orodje za vašo aplikacijo ter izvedete preizkus delovanja. Brusna orodja so vam na voljo neposredno iz obsežne zaloge v Ljubljani, m hkrati pa vam omogočamo tudi hitro dostavo izdelkov PFERD neposredno od proizvajalca.