Vpenjalno orodje

Celovit izbor vpenjalnega orodja za vrtanje, rezkanje, vrezovanje navojev, struženje. Vpenjalni trni za togo vpetje svedrov, rezkarjev, rezkalnih glav. Stružne glave, vrtljive konice in držala za statična in gnana orodja za stružnice. Mehanski ali hidravlični primeži, ter magnetne mize za vpenjanje obdelovancev.


Vpenjalni trni

Vpenjalni trni za togo vpetje svedrov, rezkarjev, rezkalnih glav in trni oz. glave za vrezovanje navojev. Načini vpetja orodja z nakrčevanjem, preko cilincrične C/KM puše, SK puše, ER puše, s hidravličnim ali Weldon vpetjem. Standardi konusa trna: MAS-BT, DIN 69871, HSK-A/-E

Proizvajalci: NIKKEN, Diebold, Gewefa, Kintek, SAB, WTE


  • slideStružne glave

2-, 3-, 4- čeljustne stružne glave iz jekla ali litine s standardom vpetja DIN6350, DIN55027. Mehansko ali hidravlično vpetje, vpenjalne glave na stročnice.

Proizvajalci: RÖHM, Kitagawa, Bison, Format


  • slide
Statična in gnana držala za stružnice

Statična držala za zunanje ali notranje struženje in gnana držala za orodje z rotacijo. Držala so lahko glede na usmeritev orodja ravna, kotna ali nastavljiva.

Vpenjalni del na revolverju: BMT45-55-65-75-85

Proizvajalci: MT Marchetti, Eppinger, WTO, DN Solutions (Doosan)


  • slideStrojni primeži

Strojni primeži za mehansko ali hidravlično vpetje obdelovancev pri rezkanju. Standardne ali precizne izvedbe primežev ter primeži za 5-osno obdelavo.

Proizvajalci: RÖHM, Format, Vertex


  • slideMagnetne mize in dvižni magneti

Magnetne mize za rezkanje MTG in QX, magnetne mize za brusilne stroje TFP ter magnetne mize za stroje za brizganje lastike Press Tec. Dvižni magneti za dviganje bremen MaxX in tankostenskih bremen MaxX-TG.

Proizvajalec: Tecnomagnete


  • slide