Kawasakijevi industrijski roboti so visoko zmogljivi in hitri!


Kawasakijevi industrijski roboti so visoko zmogljivi in hitri!


Podjetje Kawasaki je znano po natančnosti in zanesljivosti svojih izdelkov. Od začetka delovanja se osredotočajo na kakovost vsakega proizvoda. Leta 1969 so začeli izdelovati robotske roke in od takrat kot pionirji razvijajo vrhunsko robotiko. Njihove robotske roke imajo patentirano notranjo zasnovo, kar omogoča enostavno namestitev, vzdrževanje in manjšo obrabo. Z nosilnostjo od 3 do 1.500 kg ponujajo raznovrstnost in visoko kakovost za svoje uporabnike.

Izrazi 'roboti', 'robotika' in 'avtomatizacija' so podobni, vendar imajo različne pomene. Roboti so stroji, ki se uporabljajo v tovarnah, medtem ko je robotika tehnologija, ki vključuje oblikovanje, razvoj, gradnjo in upravljanje robotov v proizvodnji. Avtomatizacija pa se nanaša na tehnologijo, ki uporablja mehanske, elektronske in računalniške sisteme za upravljanje in nadzor proizvodnje. Avtomatizirani robotski sistemi uporabljajo različne komponente za avtonomno izvajanje nalog.


Kawasaki je pionirsko podjetje na področju industrije robotike, ki razvija in proizvaja najnaprednejše visoko-hitrostne in visoko-zmogljive industrijske robote.


Sodobni industrijski roboti prinašajo podjetjem ogromne prihranke. Najpomembnejša korist robotike za večino proizvodnih podjetij je povečanje produktivnosti. Učinkovito snovanje in implementacija robotskih sistemov omogočata daljše delovanje proizvodnje in manj zastojev. Z relativno majhnimi investicijami lahko industrijski obrati podaljšajo obratovanje iz 8 ali 12 ur na 24 ur dnevno. Visokokakovostna robotska oprema zato omogoča hitro povrnitev investicije.

Osnovni namen industrijske robotike je izvajanje ponovljivih ali nevarnih nalog. Prvotno so se roboti osredotočali predvsem na ponovljive naloge, vendar sedaj obvladujejo tudi nevarne postopke. Kadar roboti prevzamejo zdravju škodljive naloge, postane delovno okolje za delavce varnejše, kar prispeva k zmanjšanju poškodb in bolniških odsotnosti.

Pravilna uporaba robotskih sistemov prinaša številne prednosti. Roboti lahko delajo neprekinjeno s konstantno hitrostjo, kar omogoča povečanje proizvodnih kapacitet. Druga prednost robotske avtomatizacije je visoka stopnja ponovljivosti in natančnosti, ki je potrebna za izdelke visoke kakovosti. Ko roboti prevzamejo delovne naloge se delavcem sprosti delovni čas. Uporabijo ga lahko za dela, ki prinašajo večjo dodano vrednost.

V podjetju Kawasaki se zavedajo, da je uspešen projekt avtomatizacije ne predstavlja samo začeten nakup oz. investicija, temveč partnersko sodelovanje s kupcem skozi celotno življenjsko dobo robotskega sistema. Kawasaki preko svoje globalne partnerske mreže nudi podporo uporabnikom s servisom, izobraževanji in dokumentacijo. Informacije o izdelkih, vodniki in spletni seminarji so na voljo uporabnikom brezplačno.

Robote in krmilnike razvijajo na podlagi več kot 50 let in vgrajujejo najnaprednejšo tehnologijo za izboljšanje kakovosti in produktivnosti.

Roboti serije R so namenjeni za uporabnike, ki potrebujejo zanesljivo in visokozmogljivo avtomatizacijo. Zaradi visoke hitrosti, dosega roke, fleksibilnosti in nosilnosti od 3 do 80 kg je ta serija primerna za različne aplikacije, zagotavlja pa tudi najvišjo produktivnost v svojem razredu. Njene glavne prednosti so:


Roboti serije R zagotavljajo hitrost, doseg, fleksibilnost in širok nabor nosilnosti od 3 do 80 kg ter so idealni za aplikacije strege strojev, montaže, prenašanje materialov, nanašanja materialov in odstranjevanja materialov.


Visoka hitrost delovanja in navor

Roboti serije R so opremljeni z lahkimi robotskimi rokami, ki v kombinaciji z močnimi elektromotorji omogočajo visoke pospeške in hitrosti. Stopnja pospeševanja se samodejno prilagodi nosilnosti in položaju robota, kar omogoča optimalno zmogljivost in krajše cikle.

Velika moč elektromotorjev in toga konstrukcija roke zagotavljata visok navor in nosilnost na zapestju. Na voljo je širok izbor prijemal za raznovrstne naloge in kompleksne oblike obdelovancev.

Veliko delovno območje

Seriji S so povečali doseg roke in območje vrtenja vsake osi. S tem so povečali delovno območje in uporabnost za različne naloge..

Zaščita pred vdorom prahu in tekočin

Serija R ima dvojno zasnovo tesnjenja na vseh oseh ter vodoodporne električne povezave. S tem so dosegli stopnjo zaščite IP67 za zapestje in IP65 za druge osi robota. V kolikor se robotsko roko uporablja za pranje oz. izpiranje, je na voljo celoten robot z zaščito IP67.

Vgradnja napeljav v notranjosti roke

Roboti serije R imajo v notranjosti roke vgrajene pnevmatske vode in ožičenje za senzorje ter elektromagnetne ventile. Prav tako so nameščene pritrdilne plošče in trakovi za enostavno namestitev dodatnih cevi, kablov ali druge opreme.

Kompaktni in tehnološko dovršeni krmilniki

Krmilnik tipa E je v primerjavi s predhodnim modelom znatno manjši. Njegova kompaktna oblika omogoča postavitev aplikacij z majhnim tlorisom. Možna je tudi pokončna postavitev ali postavitev enega krmilnika na drugega.

Krmilnik E0X lahko nadzoruje do devet osi z dodatkom dveh zunanjih osi, medtem ko krmilnik F60 omogoča nadzor osmih osi z dodatkom dveh zunanjih osi. Obstaja tudi možnost uporabe številnih komunikacijskih vmesnikov prek -eldbus za nadzor perifernih naprav. S sekvenčno programsko opremo K-Logic lahko kombiniramo prilagojene vmesniške zaslone na ročni upravljalni konzoli.

Krmilnik E v standardni različici vsebuje nabor funkcij za programiranje različnih aplikacij. Funkcije se lahko kombinirajo in enostavno povezujejo za potrebe posamezne aplikacije. Napredni programski jezik AS omogoča optimizirano gibanje robota in nadzor zaporedja gibov. Novi krmilniki podpirajo standarde različnih držav, zato je uporaba in podpora poenotena v vseh regijah.

Uporabniško prijazna upravljalna konzola

Upravljalna konzola z vgrajenim vmesnikom za intuitivno uporabo je enostavna za upravljanje. Z njo lahko nastavimo moč elektromotorjev, začetek ciklov ali nastavimo prikaz večih zaslonov z različnimi informacijami.


Kawasaki ponuja tehnološko napredne krmilnike, ki so bolj kompaktni, porabijo manj energije in so primerni za globalno uporabo. Univerzalni krmilniki zagotavljajo visoko zmogljivost in so primerni za širok nabor aplikacij.


Enostavno vzdrževanje

Roboti serije R so zgrajeni iz modularnih komponent, zato so enostavnejši za vzdrževanje. Vgrajene imajo funkcije za podporo pri vzdrževanju kot so samo-diagnostika strojne opreme in opis napake. To poenostavi postopek in skrajša čas popravila (MTTR). Preko spletnega strežnika je možna tudi diagnostika na daljavo in servisna podpora kjerkoli na svetu.

Podpora strankam

Ekipa podjetja Kawasaki Robotics je uporabnikom vedno na voljo in si prizadeva za odlično uporabniško izkušnjo svojih strank. Cilj globalnih servisnih in podpornih ekip je najti ustrezne rešitve za uporabnike. Za hitro reševanje težave poizkusijo napako najprej odpraviti na daljavo. Podjetje Kawasaki Robotics je zavezano, da bo vaša avtomatizacija zgodba o uspehu.