Krogelni rezkarji za obdelavo aluminija in bakra AE-LNBD-N OSG

OSG je serijo rezkarjev AE-N, ki so namenjeni za obdelavo aluminijevih in bakrovih zlitin dopolnil s krogelnimi rezkarji za obdelavo utorov AE-LNBD-N. Še posebej so primerni za visoko-natančno obdelavo bakrenih elektrod.

OSG je serijo tri-reznih rezkarjev (AE-TS-N, AE-TL-N, AE-VTS-N ) za obdelavo aluminija oz. ne-železnih kovin razširil s krogelnimi rezkarji za izdelavo globokih utorov oz. »rib« obdelavo z oznako AE-LNBD-N. Namenjeni so za precizno obdelavo aluminija in Al-zlitin (<Si 13%), bakra in Cu-zlitin npr. bakrenih elektrod CuW (W70%, Cu30%) ter plastike.

Radij rezkarja je izdelan v izredno visoki toleranci, do polmera 0,2 mm znaša toleranca radija + -0,002mm. Steblo rezkarja je izdelano v visoki toleranci h4 (0 / -0,004), kar omogoča natančno in togo vpetje. Večina konkurenčnih rezkarjev ima steblo izdelano v toleranci h6.

Geometrija rezila je prilagojena za rezkanje Al- in Cu- zlitin. Obdelana površina na obdelovancu je gladka in brez igle. Za razliko od konvencionalnih krogelnih rezkarjev ima AE-LNBD-N kapljičasto obliko konture radija Radij ima torej stožčast prehod v vratni del rezkarja. Takšna geometrija izrazi svojo prednost pri rezkanju stene pod kotom 90°. Omogoča namreč točkovni dotik rezkarja z obdelovancem, medtem ko se običajni krogelni rezkar dotika po večji površini. Točkovni dotik zmanjša vibracije pri obdelavi, zato je obdelana površina bolj natančna in gladka.

Nova DLC-IGUSS prevleka je razvita za obdelavo aluminija in bakra in ima odlično mazalno sposobnost in odpornost proti nalepkom. AE-LNBD-N so dobavljivi v dimenzijah od R 0,05 mm do R 3 mm.