Nova programska oprema MITUTOYO MCOSMOS za najsodobnejšo izvedbo meritev


Nova programska oprema MITUTOYO MCOSMOS za najsodobnejšo izvedbo meritev


Programska oprema MITUTOYO MCOSMOS omogoča preprosto, hitro in zanesljivo izvedbo merilnih postopkov v računalniški mreži, arhiviranje rezultatov in ustvarjanje poročil. Strokovnjak za merilno tehniko je predstavil različico 4.1 s številnimi novimi možnostmi in funkcijami.

Nova različica programske opreme MITUTOYO MCOSMOM pomaga uporabniku pri hitrem, preprostem in varnem izvajanju vseh merilnih nalog in preizkusov. Prinaša nove možnosti in funkcije, kakor tudi združljivost z različnimi merilnimi glavami kot sta PH10MiQ in Revo SFP. MITUTOYO ponuja meritve površinske hrapavosti na koordinatnih merilnih strojih z merilnim sistemom Surftest Probe že od različice MCOSMOS v3.4. Ta funkcionalnost je zdaj v različici MCOSMOS v4.1 razširjena s podporo za glavi za merjenje površinske hrapavosti Revo SFP1 in SFP2. Pozicioniranje je tako možno po šestih oseh.

Čas je denar, zato je treba čas umerjanja skrajšati na minimum. Motorizirano držalo merilne glave PH10MiQ PLUS je opremljeno s kvalifikacijsko matriko, ki omogoča točno pozicioniranje glave v vseh 720 možnih legah. Umerjanje se opravi le v nekaj legah, nato pa je mogoče vsak položaj uporabiti brez dodatnega umerjanja. Funkcija je idealna za merjenje zahtevnih merjencev z različnimi nagnjenimi površinami in srednjimi zahtevami glede toleranc.Nova funkcija arhiviranja merilnih podatkov omogoča shranjevanje in vnos merilnih rezultatov v MCOSMOS ter poenostavlja ustvarjanje poročil v poljubni postavitvi. CAT1000 ponuja grafična poročila za praktično vse značilnosti. Različica 4.1 zdaj omogoča kotiranje oddaljenosti elementov in kotov, ponuja pa tudi vzorce za 3D-skeniranje. To je nova funkcija, ki poenostavlja in pospešuje grafično programiranje poti skeniranja na CAD modelu. MCOSMOS v4.1 ima tudi nov CAD-prevajalnik za Siemensov format JT direct. Podprti sta različici V8 in V9. Funkcija Navidezni KMS (Virtual CMM) izračuna merilno negotovost za vsako merjeno vrednost. Vrednost je odvisna od uporabljenega KMS ter od pogojev okolja. Prva meritev mora biti zato fizična, ponovitve pa se nato izvajajo navidezno za simulacijo rezultatov v različnih merilnih razmerah.

Uporabnikom paketa GEARPAK Worm za kontrolo polžastih zobnikov je sedaj na voljo tudi pomoč z opisi karakteristik. Funkcija zagotavlja idealno podporo pri vnosu podatkov in poenostavlja delo s programsko opremo. GEARPAK Worm omogoča tudi meritve polžastih zobnikov s prilagojeno obliko vrha zob ter vrednotenje te oblike z namenom zmanjšanja trenja in hrupa za večjo učinkovitost.