Nova serija CNC stružnic PUMA DNT z robustnimi drsnimi vodili, veliko močjo in natančnostjo obdelave


Nova serija CNC stružnic PUMA DNT z robustnimi drsnimi vodili, veliko močjo in natančnostjo obdelave


DN Solutions (prej Doosan z novim imenom DN Solution) je eden vodilnih svetovnih proizvajalcev CNC obdelovalnih strojev za obdelavo kovin. Podjetje ima sedež v Seulu v Južni Koreji in deluje že od leta 1973. DN Solutions je poznan po svojih inovativnih rešitvah in strojih za različne aplikacije v avtomobilski, letalski industriji, energetiki in medicini. Njihovi stroji so poznani po svoji natančnosti, togosti in zanesljivosti in učinkovitosti, zato jih že desetletja uporabljajo stranke po vsem svetu. Nedavno so predstavili novo serijo CNC stružnic DNT, ki s svojimi rešitvami postavlja nov globalni standard v svojem razredu.

DN Solutions je predstavil novo serijo stružnic DNT2100 in DNT2600. Stroja sta zasnovana kot nadgradnja popularnih modelov PUMA GT 2100 in GT2600 in vključujta številne izboljšave, ki so povečale togost, natančnost in uporabnost.Nova DNT serija se od predhodne GT serije loči predvsem po tem, da ima večjo togost, uporabnost in natančnos. DNT stružnice so opremljene tudi z najmočnejšim vretenom v svojem razredu. Glede na model stroja imamo na voljo vreteno moči od 18,5 kW do 26 kW in vrtljaje od 3.500 vrt/min do 4.500 vrt/min. Stroj je standarno opremljen z 8 ali 10 colsko stružno glavo.

Podobno kot pri seriji GT seriji, so tudi pri DNT seriji nameščena drsna vodila na vseh oseh. To zmanjšuje vibracije in zagotavljaja dinamično togost pri težjih obdelavah in visokih obdelovalnih parametrih.

Togost stroja so izboljšali s spremenjeno zasnovo postelje, ki ima tudi večje drsne površine vodil.


Največji premer struženja Ø400 mm

Največja dolžina struženja 1.078 mm


Druga prednost DNT stružnice je v možni izbiri tipa revolverja na stružnici. Izbiramo lahko med tipom BMT55P in BMT65P in številom orodji 10/12/16/(24 indeksacija). Za gnana orodja je na razpolago motor z 6.000 vrt/min (5,5 kW) ali 10.000 vrt/min. Pogon za gnana orodja je konstrukcijsko izboljšan. To  omogoča natančnejši in močnejši prenos navora, kar je še posebej pomembno pri težjih obdelavah.

Pri seriji DNT seriji je standardno dobavljiv ročni hidravlični konjiček. Opcijsko pa lahko izberemo tudi programsko voden konjiček ali posebej gnan z servo motorjem.Serija DNT2100 / DNT2600 ima vgrajeno zadnjo izboljšano generacijo krmlnika FANUC Series 0i-F Plus. Ta generacija krmilnikov ima v osnovni verziji 15'' monitor na dotik in računalnik z notranjim spominom 2 GB. To pripomore k učinkovitejšemu upravljanju in programiranju stroja.


Največji premer struženja Ø400 mm

Največja dolžina struženja 1.078 mm


DN Solutions ima globalno mrežo distributerjev in servisnih centrov, ki podpirajo svoje stranke in jim zagotavljajo najvišjo raven storitev.

Za dodatne tehnične informacije in svetovanje pri izbiri stroja ste vabljeni, da obiščete BTS Company salon CNC strojev ali nas kontaktirate preko informacijskih kanalov.