Nova serija GROB Access 5-osnih obdelovalnih centrov


GROB je nedavno predstavil Access serijo z dvema univerzalnima in prilagodljivima modeloma G350a in G550. Omogočata ekonomičen vstop v svet edinstvene GROB tehnologije. Kupcem iz zahtevnih okolij ponujata praktično neomejene možnosti uporabe, izjemno zanesljivost, produktivnost in priznano visoko kakovost.

Modela G350a in G550a ponujata vrsto prednosti, ki so uporabnikom strojev GROB znane že iz G-serije. Novi univerzalni obdelovalni centri zahvaljujoč priznani pet-osni tehnologiji GROB zagotavljajo najboljšo kakovost obdelave pri posamični in pri serijski proizvodnji. Osnovna modela sta omogočata modularne razširitve in vgradnjo sistemov za avtomatizacijo.

GROB izpostavlja hitro povračilo investicije v Access serijo strojev. Visoka stopnja razpoložljivosti strojev vodi do znatno nižjih stroškov uporabe. Obdelovalni centri Grob so tako vrhunska rešitev za proizvajalce sestavnih delov v avtomobilski industriji, strojegradnji, orodjarnah, medicini in drugje.

V odgovor na individualne izzive in podrobne zahteve iz različnih projektov, nudi GROB različne pakete dodatne opreme. Poleg osnovnega stroja, ki ga je mogoče opremiti z sistemom za odsesavanje oljnih par iz delovnega prostora in samodejnimi vrati, lahko kupci izbirajo med različnimi velikostmi zalogovnika orodja, sistemih za dovod hladilno-mazalne tekočine, meritvami orodja, programskimi rešitvami in drugo dodatno opremo.

Navdušuje paleta rešitev za avtomatizacijo strojev G350a in G550a. Na rotacijskem paletnem sistemu GROB PSS-R je dovolj prostora za 15 manjših palet. Celica ima tako večjo prilagodljivost in razpoložljivost, saj stroj neprekinjeno dela tudi ponoči in ob vikendih. Avtomatizacija in sam stroj sta centralno krmiljena preko Pilot4 vmesnika na Siemens ali Haidenhain krmilju in omogočata vstop v 4.0 tehnologijo.