Novi prevlečeni cermet T2500Z Sumitomo


Sumitomo Electric je razvil novo prevlečeno kvaliteto cermeta za struženje jekel T2500Z. Nova kvaliteta prinaša daljšo obstojnost ter boljšo stabilnost pri struženju ogljikovega in legiranega jekla.

Odlična kakovost obdelanih površin
Novi substrat z odlično toplotno prevodnostjo izboljšuje odpornost proti tvorbi termičnih razpok in zarezni obrabi. Sumitomo Electric je z uporabo nove tehnologije prevlek Brilliant Coat dosegel tudi majhno reaktivnost z obdelovanimi materiali. Ta zmanjša adhezijo in poveča obrabno obstojnost.
Novi cermet prinaša vrhunsko kakovost površin pri obdelavi ogljikovih in legiranih jekel. Pri prekinjenem rezu in pri neprekinjenem rezu dosežemo rezalne hitrosti vc do 300 m/min.

Odlična mazivnost in obstojnost proti obrabi
Prevleka Brilliant Coat ima odlično mazivnost in znatno zmanjšuje reaktivnost z materiali na osnovi železa. Zato se zmanjša tvorba nalepkov in sprijemanje obdelovanega materiala na rezilno orodje. Pri obdelavi je manj trganja materiala, obstojnost proti obrabi pa je v primerjavi s konvencionalnimi kvalitetami večja tudi za faktor 1,5. Kvaliteta T2500Z tako pri končnih obdelavah zagotavlja sijoče obdelane površine in daljšo obstojnost orodja.
Video predstavitev