Novi rezkarji za stransko rezkanje večjih globin AE-VMFE OSG


Novi rezkarji za stransko rezkanje večjih globin AE-VMFE OSG


OSG je za obdelavo širokega spektra materialov kot so ogljikova, legirana, nerjavna jekla in sive litine predstavil proti-vibracijske rezkarje serije AE-VM. Manjše vibracije in stabilno obdelavo so dosegli s spremenljivim kotom vijačnice in s povečanim presekom jedra. Serijo so dopolnili z rezkarji AE-VMFE, ki so namenjeni za stransko obdelavo večjih globin. Z njimi lahko dosežemo do 50% krajši čas obdelave v primerjavi s konvencionalnimi rezkarji z dolgo vijačnico.

 

Rezkarji AE-VM so namenjeni za učinkovito obdelavo jekel do 55 HRc, sivih litin, kot tudi za Ti-zlitine in Inconel. Imajo oster pozitiven cepilni kot, ki zmanjša silo rezanja do 10%. Pri odrezovanju se tvori tudi manj toplote zato se podaljša obstojnost rezkarja. Neenakomerna delitev zob in spremenljiv kot vijačnice zmanjšujeta vibracije pri rezkanju. Na obdelanih robovih obdelovanca se posledično tvori znatno manjša igla.


OSG proti-vibracijski rezkarji serije AE-VM dosegajo pri obdelavi jekel do 50% krajše čase obdelave.


Rezkarji so prevlečeni z Duarise prevleko. Ta je zelo gladka in ima dobre mazalne in drsne lastnosti ter visoko oksidacijsko temperaturo. Multi-slojna prevleka je odporna na razpoke, ki nastanejo zaradi termičnih obremenitev pri hlajenju z emulzijo.

 

V serijo so vključeni standardni rezkarji AE-VMS, kratki AE-VMSS, dolgi AE-VML in AE-VMFE za obdelavo večjih globin. Za doseganje pravokotnosti obdelave so izdelali rezkarje z oznako AE-VMS(S)-RA. Ti imajo unikatno oblikovan rezini rob, ki poskrbi, da na dnu vogalov obdelovanca ne ostaja ne-odrezani material.


AE-VMS-RA rezkar zagotovi pravokotnost obdelave in odvzem materiala tudi na dnu vogala.


Dolgi rezkarji AE-VML so namenjeni za globine rezkanja do 4xD. imajo večji spremenljivi kot vijačnice 42-44°. Debelina jedra se v obliki stožca povečuje od nosnega dela proti steblu rezkarja. S tem se poveča togost rezkarja in zmanjša uklon pri večjih stranskih globinah obdelave. Ta tip rezkarja je na voljo tudi z lomilci odrezkov na rezilnem robu. Posebej so primerni za trohoidno rezkanje.


Dolgi rezkarji AE-VML imajo po dolžini spremenljivo debelino debelina jedra v obliki stožca. Izboljšana je togost rezkarja in zmanjšan uklon pri obdelavi.


Seriji so dodali AE-VMFE rezkarje za stransko obdelavo večjih globin. Ti imajo steblo tanjše od premera rezila, tako da z rezilnim delom nemoteno dostopamo do večjih globin. Rezilni rob ima radijusni R prehod v steblo. To na obdelovancu preprečuje nastanek sledi, ki se pojavi med večini prehodi rezkarja. Imajo geometrijo za zmanjšanje vibracij, ki vključuje neenakomerna delitev zob, spremenljivi kot vijačnice 40-44° in mikro-relief. Mikro-relief predstavlja primarno prosto ploskev ob rezilnem robu, ki je zelo kratka, zato je trenje orodja zmanjšano, vendar še opravlja funkcijo vodenja orodja. Vijačnica ima dolžino 2,5xD.

Stransko obdelavo večjih globin izvedemo z več prehodi globin do 2xD.

Z visoko hitrostjo pomika dosežemo, da več prehodov rezkarja opravimo v znatno krajšem času

kot z konvencionalnim rezkarjem z ekstra dolgo vijačnico v enem prehodu.

 

Primer skrajšanja časa obdelave z rezkarjem AE-VMFE z vioko hitrostjo pomika in več prehodi:AE-VM rezkarji s stabilno obdelavo, manjšimi vibracijami, manjšo tvorbo igle in znatno krajšim časom obdelave postavljajo nov standard na področju rezkanja. OSG je omenjene rezkarje uvrstil v svojo blagovno znamko A Brand®, ki vključuje različna visoko-zmogljiva rezilna orodja, s katerimi svojim strankam zagotavlja vrhunsko učinkovitost in zanesljivost delovanja.