OSG ADO HM svedri


Svedri OSG ADO odpravijo težave s pogostim lomom orodja in obstojnostjo


Proizvodna industrija se razvija in prinaša vsak dan nove izzive. S uvajanjem novih materialov in obdelovalnih postopkov se na novo postavljajo tudi zahteve za rezalna orodja. Da bi izpolnili različne potrebe svojih strank, so pri podjetju OSG lansirali novo blagovno znamko »A Brand«,

v  katero so vključili različna visoko-zmogljiva orodja izdelana z najnovejšimi tehnološkimi inovacijami. Serija ADO je linija visoko-zmogljivih svedrov iz karbidne trdine. Namenjeni so za vrtanje izvrtin do globine 30xD v enem prehodu. Prispevek opisuje uspeh stranke, ki je pričela uporabljati svedre ADO-10D. Obstojnost orodja se je povečala za 150 odstotkov, pri tem so skupne stroške orodja uspeli zmanjšati za 47 odstotkov.

 

A-Brand

 

Nova blagovna znamka A Brand* vključuje različna visoko-zmogljiva rezalna orodja, ki so zasnovana za različne materiale in obdelovalne parametre.

 

Izbor rezilnih orodji pod to znamko se bo vseskozi širil in prilagajal zahtevam trga. Proizvajalec OSG

prinaša svojim strankam s svojim ugledom in dolgoletnimi izkušnjami varnost in zanesljivost pri poslovanju.


OSG je lansiral novo blagovno znamko »A Brand«, v katero so vključena različna visoko-zmogljiva orodja.


Svedri ADO – posel dobimo z zanesljivostjo in kakovostjo SHAPE

 

Učinkovita obdelava je eden glavnih dejavnikov za uspešno proizvodnjo.

 

Vendar samo visoka rezalna hitrost ni zadosten pogoj. Pri obdelavi preciznih delov, ki so vgrajeni v varnostne komponente je pomembna tudi zanesljivost in ponovljivost procesa. Takšni proizvodi so tudi tudi tesnila, kjer niso niso sprejemljivi nikakršni kompromisi glede kakovosti in zanesljivosti.

 

Proizvodno podjetje EagleBurgmann, ustanovljeno l. 1884, je skupno podjetje nemške skupine Freudenburg in japonske skupine EKK spada pa med vodilne svetovne ponudnike industrijske tesnilne tehnike. Podjetje proizvaja, prodaja in zagotavlja tehnično podporo za mehanska tesnila, magnetne sklopke, gumijaste kompenzatorje, tesnilke in statične spoje po zahtevah kupcev. Izdelke EagleBurgmann uporabljajo v industriji predelave nafte in plina, kemijski industriji, energetiki, živilski industriji, ladjedelništvu, rudarstvu ter letalski in vesoljski industriji. Po svetu zaposluje približno 6000 ljudi in je prisotno v 77 državah.

 

Predstavnik OSG-ja je ob rutinskem obisku podjetja EagleBurgmann opazil obdelovanec iz super dupleks nerjavnega jekla s trdoto 410 HB. V obdelovanec je bilo potrebno izvrtati šest izvrtin premera 6 mm globine 58 mm, obdelava je potekala na vertikalnem obdelovalnem centru ob uporabi hladilno-mazalne tekočine. Tehnologi so potarnali, da imajo težave pri obdelavi. Pri vrtanju se je sveder pogosto zlomil in ostal v obdelovancu. Obdelavo so nato analizirali v OSG-ju in v EagleBurgmann poslali predlog za uporabo svedra ADO-10D (premera 6 mm) iz karbidne trdine s kanali za hlajenje.


Serija visoko-zmogljivih svedrov OSG ADO s kanali za dovod hladilno-mazalnega sredstva je zasnovana za vrtanje jekla do globine 30 x D v enem prehodu


Serija visoko-zmogljivih svedrov OSG ADO s kanali za dovod hladilno-mazalne tekočine je zasnovana za obdelavo jekla do globine 30 x D v enem prehodu. Postopno vrtanje do končne globine pri tem svedru torej ni potrebno, zato se prihrani veliko časa pri obdelavi. Edinstvena geometrija konice in rezila omogočata zmanjšan navor in vibracije pri vrtanju ter stabilno obdelavo. WDI prevleka na svedru izboljša proti-obrabne lastnosti in znatno podaljša obstojnost orodja.


Pri EagleBurgmann-u so s prehodom na sveder ADO-10D dosegli pomembne prihranke – obstojnost orodja se je podaljšala za 150 odstotkov, skupni stroški orodja so zmanjšali za 47 odstotkov


Pri EagleBurgmann-u so s prehodom na sveder ADO-10D dosegli pomembne izboljšave – obstojnost orodja se je podaljšala za 150 odstotkov, skupne stroške orodja so zmanjšali za 47 odstotkov. Povprečni strošek na obdelovanec se je zmanjšal iz 16,14 EUR na 2,75 EUR. Sveder ADO izdeluje kakovostnejše izvrtine pri večjih hitrostih in omogoča stabilen proces vrtanja. Najpomembnejše pa je, da so odpravili lome orodja v obdelovancu in s tem povezane glavobole in zastoje.