Strojni navojni svedri za Inconel, Toolox, Hardox – črni obroček Shark DORMER


Strojni navojni svedri za Inconel, Toolox, Hardox – črni obroček Shark DORMER


DORMER je dopolnil serijo poznanih navojnih svedrov Shark Line s črnim obročkom, ki je namenjena za vrezovanje navojev v skupino materialov »S«, ki jih imenujmo super-zlitine in delno tudi za skupino »H« - kaljena jekla.

Strojni navojni svedri Shark so namenjeni za obdelavo na določeni skupini materialov, ki jo DORMER označuje z barvo obročka na steblu navojnega svedra. Geometrija rezila je tako prilagojena značilnostim posamezne skupine materiala, kar omogoča najboljšo zmogljivost navojnega svedra.

S črnim obročkom je DORMER dopolnil serijo Shark s skupinama materialov »S« in »H«. V Skupino »S« uvrščamo npr. Ti- in Ni- zlitine npr. Inconel 400 in Inconel 500. V skupini »H« so kaljena jekla kot sta npr. Hardox 400 in Hardox 500. Uporabimo jih lahko tudi kot alternativo rdečemu obročku, kadar obdelujemo visoko-legirana in težko obdelovalna jekla.


Strojni navojni svedri Shark - črni obroček so namenjeni za Ti- in Ni- zlitine in tudi za kaljene materiale.


Novi navojni svedri so izdelani iz unikatnega sintranega HSS-E-PM materiala, ki zagotavlja žilavost in odlično obstojnost rezilnih robov. Prevlečeni so z TiAlN-Top prevleko, ki podaljšuje življenjsko dobo orodja. Robustno zasnovana geometrija rezil omogoča vrezovanje navojev v skoznje izvrtine do globine 2,5xD (tip E334) in v zaprte izvrtine do globine 1,5xD (tip E335). Vrezani navoji so natančno izdelani in gladki. Priporočajo, da se strojni navojni svedri uporabljajo na strojih z sinhroniziranim pomikom.

Orodja ali komponente kjer vrezujemo navoje imajo običajno visoko vrednost. V primeru loma navojnega svedra ali neustrezne tolerance navoja pride do zastojev in izgub. Strojni navojni svedri Shark Line vam zagotavljajo kakovostno izdelan navoj, obdelavo z visokimi obdelovalnimi parametri in zanesljivo delovanje.