Sumitomo SDM svedri za INOX

Svedri iz karbidne trdine za vrtanje Inoxa SDM Sumitomo


Sumitomo je razvil vsestranski sveder z oznako SDM za vrtanje nerjavnih jekel in nizko ogljičnih jekel. Z optimizirano geometrijo dosegajo 10 % manjšo silo vrtanja in dobro kakovost površine izvrtine. Znatno je zmanjšana tudi tvorba igle na izvrtini.


SDM svedri so iz karbidne trdine in imajo kanale za dovod hladilno-mazalne tekočine. Geometrija svedra je optimizirana za vrtanje težko obdelovalnih materialov. Zaradi ostrih rezalnih robov pri obdelavi dosegamo 10 % nižjo silo rezanja kot pri konkurentih. Enojen in ožji vodilni rob povzroča manjše trenje in tvorbo toplote, zato so SDM svedri primerni tudi za stroje z manjšo močjo oz. momentom.


Sumi-Power prevleka ima visoko odpornost proti nalepkom in omogoča podaljšanje življenjske dobe svedra. Pri vrtanju se oblikujejo kratki odrezki, kar skupaj z večjim volumnom vijačnice omogoča dober odvod odrezkov in manjše tveganje za lom orodja.

Pri vrtanju se tvori manjša igla kot pri konkurentih, poleg tega dosežemo visoko kakovost površine izvrtine.


SDM – kratki odrezki omogočajo dober odvod
Konkurent – pojavljajo se dolgi odrezki, ki otežujejo odvod


SDM – igla je krajša

SDM svedri dosegajo znatno krajšo iglo na izvrtini
Konkurent A
Konkurent B

Svedri so dobavljivi v dolžinah 3xD in 5xD v premerih od 3,0 do 16,0 mm, do premera 12,0 mm po korakih 0,1 mm. SDM svedri zagotovijo stabilen proces vrtanja in stroškovno učinkovitost.