Univerzalne Robotske celice BOXY Autoloader


Univerzalne Robotske celice BOXY Autoloader


Boxy Autoloader razvija in izdeluje sisteme robotizirane avtomatizacije za strego CNC obdelovalnih strojev brez potrebe po prisotnosti operaterja. Podjetje ne ponuja le strojne opreme na področju robotov in zalogovnikov, temveč tudi napredno programsko opremo z vmesnikom, ki je prijazen do uporabnika in funkcijo Auto Teach. Na podlagi dolgoletnih izkušenj razvita strojna in programska oprema uporabnikom olajša delo in poveča učinkovitost v proizvodnji.

Danes v industrijski proizvodnji govorimo o temah kot so industrija 5.0, umetna inteligenca (AI) in strojno učenje. Vendar v proizvodnih tovarnah pogosto niti industrija 3.0 še ni v celoti uvedena. Številne stroje še vedno upravljajo operaterji, mnoge procese je potrebno še prilagoditi za avtomatizacijo, zato je učinkovitost procesov pogosto še nizka. Industrija 3.0 v osnovi definira proizvodnjo z roboti, vendar  robot sam po sebi brez programa in periferne opreme še ne zadostuje za strego obdelovalnih strojev.

CNC obdelovalni stroji delujejo na dveh tipih proizvodnje: v serijski proizvodnji z velikimi količinami in majhno raznolikostjo obdelovancev, kot na primer v avtomobilski industriji ali v drugem primeru z majhnimi količinami in raznolikimi obdelovanci npr. v letalski industriji. Ta dva primera zahtevata različne pristope in različne načine avtomatizacije.

Boxy Autoloader ponuja rešitve na področju strege obdelovalnih strojev, ki izpolnjujejo zahteve uporabnikov tako glede strojne opreme, kot tudi programske opreme. Sistemi od Roborator, Raptor od TREX in Y Loader zagotavljajo rešitve tako za velike količine podobnih izdelkov, kot tudi za majhne količine različnih izdelkov.

Funkcija Auto Teach s tipalom zagotavlja samodejne nastavitve in kalibracijo med CNC obdelovalnim strojem in sistemom Boxy Autoloader ter skrajša čas nastavitve na en dan in omogoča hitro menjavo različnih obdelovancev. Uporabniku prijazno programsko opremo lahko operaterji uporabljajo brez posebnih težav.


Roborator predstavlja sistem avtomatizacije za začetnike z robotom nosilnosti 7 kg in zalogovnikom s tremi predali velikosti 600 x 800 mm. Namenjen je uporabi na majhnih CNC stružnicah brez potrebe po prisotnosti operaterja.


Sistem Raptor predstavlja napredno raven avtomatizacije za majhne obdelovance z robotom nosilnosti 7 kg in petimi predalniki velikosti 600 x 800 mm. Struktura predalov omogoča dodajanje novih obdelovancev celo med delovanjem sistema.


Sistem TREX je izdelan za težke obdelovance in je na voljo z robotom nosilnosti od 12, 15 kg ali 35 kg ter predalnikom s predali velikosti 800 x 600 mm in nosilnostjo posameznega predala do 200 kg. Sistem TREX se lahko uporablja na različnih tipih velikih stružnic, vertikalnih obdelovalnih in horizontalnih obdelovalnih centrih ter strojih za brušenje.


Rešitev Y Loader je namenjena obdelavi majhnih količin različnih izdelkov, celo posameznih izdelkov na avtomatiziran način. Robot z nosilnostjo 12 kg zadošča za majhne in srednje obdelovance, pri čemer sistem vsebuje zalogovnik za 108 vpenjalnih naprav in 48 orodij za odrezavanje. Sistem Y Loader je opremljen z napredno programsko opremo za obdelavo majhnih serij, ki vsebuje dinamično planiranje in obdelavo z orodji za odrezavanje.


Boxy Autoloader je na podlagi dolgoletnih izkušenj zasnoval kompaktne robotske celice, ki v vaš proizvodni sistem vnesejo napredne tehnološke rešitve. Te vam omogočijo visoko kakovost in produktivnost ter prihranek časa pri delovni sili. Vse to izboljša vaš položaj na globalnem konkurenčnem trgu. Za več informacij lahko kontaktirate BTS Company, kjer si lahko robotsko celico tudi ogledate.