Visoko-precizni vertikalni obdelovalni center BMV 5700

Doosan Machine Tools je predstavil novi vertikalni obdelovalni center BVM 5700, ki je zasnovan za zahtevne obdelave v orodjarstvu in drugih preciznih panogah. BVM5700 je najboljša izbira za stranke, ki potrebujejo tog stroj z natančno obdelavo in visoko produktivnostjo.

Konstrukcijo BMV 5700 je Doosan povzel in nadgradil na preizkušenem stroju serije NX. Namesto klasične konzolne strukture pri kateri se miza giblje v X in Y osi imamo pri BVM modelu tako imenovano mostovno izvedbo z gibom mize le po Y osi. Gib X osi je prenesen na vreteno. Tako je Doosan dosegel večjo nosilnost mize, ki ima enake pogoje po celotnem gibu osi, saj ne prihaja do previsov v skrajnih legah osi. Prav tako je izboljšana dinamika stroja zaradi znane in konstantne mase gibljivih delov na X osi. Zgradba stroja omogoča obdelavo z velikim odvzemom materiala ali visoko hitrostno obdelavo z visokimi parametri. Vodila osi so valjčna s serijskim sistemom hlajenja matice na vseh oseh.

Novi materiali obdelovancev in tehnologije odrezavanja ter sodobno rezilno orodje z velikim odvzemom materiala zahtevajo veliko moč in vrtilni moment vretena. Tu se je Doosan odločil ponuditi kot standard vrhunsko vreteno velikosti # 40 (HSK63) z močjo 37/15kW in 15.000 vrt/min ter 214 Nm navora, kar omogoča res široko področje uporabe. Z odločitvijo za BVM 5700 pridobite zmogljiv stroj, s katerim boste lahko rešili izzive, ki vsa čakajo v prihodnosti.

Vreteno je narejeno v tako imenovani ''Built in'' izvedbi (vreteno je obenem os motorja na katero je vtisnjen rotor). Ta izvedba skupaj z mazanjem in hlajenjem z zrakom in oljem omogoča daljše delo na visokih vrtljajih z minimalnimi termičnimi raztezki in brez posledic na življenjsko dobo vretena. Konstrukcijsko krajše vreteno zaradi manjšega zvijanja pri pospeševanju omogoča mirnejši tek vretena, kljub hitrejšemu pospeševanju in zaviranju.

BMV 5700 ima bogat izbor opreme. Zalogovnik za orodje ima standardno 30 mest, možna je izbira s 40 mesti, hlajenje skozi vreteno do 7,0 MPa, različni sistemi merjenja orodja in kontrole loma orodja, transporterji ostružkov in drugo.

Vertikalni obdelovalni center BVM 5700 je dobavljiv z zadnjo izboljšano generacijo krmilnika FANUC Series 0i-F Plus z 15'' zaslonom občutljivim na dotik in HDMI vmesnikom s širokim naborom funkcij za lažje delo in vzdrževanje stroja. Standardno imamo na voljo računalnik z enako arhitekturo kot pri večjem modelu F31iM z uporabniškim spominom 2 MB in naborom funkcij za hitrejše branje znakov – 200 blokov vnaprej, nano sledenjem... Vse to pripomore k enostavnejšemu upravljanju in natančnejši ter hitrejši obdelavi na stroju. V prihodnje bo na voljo BVM 5700 z Heidenhain in Siemens krmilnikom.