Vrhunske merilne naprave Mitutoyo za kontrolo kakovosti v industriji


Vrhunske merilne naprave Mitutoyo za kontrolo kakovosti v industriji


Mitutoyo je v 90 letih svojega obstoja postal vodilni globalni proizvajalec natančne merilne opreme. S svojo široko paleto merilnih naprav zagotavlja natančne meritve za raznovrstne potrebe v proizvodnih procesih. Za avtomatizacijo meritev je predstavil inovativne merilne naprave za merjenje okroglosti, konture in hrapavosti, brezkontaktno merjenje oblike pri visoki hitrosti ter 3D koordinatni merilni stroj. 

Japonski proizvajalec Mitutoyo je danes največji svetovni dobavitelj merilnega orodja in naprav. Letos praznuje 90 letnico obstoja in je prisoten v 40 državah na vseh kontinentih. V Evropi je Mitutoyo lani praznoval 55 letnico podjetja v Nemčiji, poleg 15 evropskih podjetij ima tu tudi številne zastopnike.

Ustanovitelj Yehan Numata je sledil filozofiji, da mora popoln človek pridobiti modrost, dobrohotnost in pogum. To se odraža tudi v sestavi besed »Mitu« in »Toyo«, ki predstavljata obilje teh treh elementov. Danes si podjetje to razlaga kot zavezanost k ustvarjanju harmoničnega delovnega okolja, razvoju močne ekipe zaposlenih in proizvodnji visokokakovostnih izdelkov.

V zelo konkurenčni industriji je nadzor kakovosti izdelkov postal ključen za zagotavljanje zanesljivosti, in varnosti izdelkov. Proizvodni procesi so postali kompleksni in zahtevajo natančne meritve za zagotavljanje tesnih toleranc, skladnosti s tehnično dokumentacijo, analizo podatkov in poročanje. Z uporabo avtomatiziranih merilnih naprav lahko znatno skrajšamo čas meritev, zmanjšamo stopnjo izmeta obdelovancev, zmanjšamo napake zaradi človeškega faktorja in izboljšamo kakovost izdelkov.

Mitutoyo je predstavil merilne naprave za merjenje okroglosti, konture in hrapavosti Roundtracer Extreme, brezkontaktno merjenje oblike pri visoki hitrosti Roundtracer Flash, visoko-zmogljivo brezkontaktno merjenje QUICK VISION Pro ter koordinatni merilni stroj Crysta Apex V7106. S pomočjo teh naprav in pripadajoče programske opreme lahko enostavno avtomatizirate vaše merilne procese, arhivirate rezultate meritev in pripravite poročila.

Visoko napredno brezkontaktno merjenje QUICK VISION Pro

 

Serija QUICK VISION Pro ponuja izbor naprav, za hitra merjenja ultra-majhnih delov s strojnim vidom, kjer dotikalni načini merjenja niso primerni.

Ti modeli razširjajo možnosti merjenja z združevanjem sistema za vizualno brezstično merjenje, tipalni način, in interferometra z belo svetlobo (WLI). Tri različice ponujajo različne ravni natančnosti: 1,5 μm, 0,8 μm in 0,25 μm.

 

Opazovalne in osvetlitvene enote na modelu QUICK VISION Pro omogočajo 40 % večji pretok meritev v primerjavi s prejšnjim modelom. Ena izmed funkcij, ki prispeva k temu, je samodejno ostrenje (Tracking Auto Focus), kjer se višina obdelovanca lahko preverja preko laserja, s samodejnim pomikom vzdolž Z-osi.

 

Druga pomembna funkcija na stroju je StrobeSnap, ki zagotavlja natančne meritve z uporabo stroboskopske svetlobe. Ne glede na kontinuiteto merilnih položajev se lahko čas merjenja skrajša za približno 35% do 45% v primerjavi s tradicionalnimi metodami.

Naprave so opremljene s funkcijami izvoza podatkov, ki so prilagodljivi in pripravljeni za katerikoli industrijski standard.


QUICK VISION Pro naprava za napredno brezkontaktno merjenje


Roundtracer Extreme združuje funkcije merjenja okroglosti, konture in hrapavosti površine v eni napravi

 

Roundtracer Extreme je napredna CNC naprava, ki pokriva vse na področju merjenja okroglosti in cilindričnosti. Združuje funkcije merjenja okroglosti, konture in hrapavosti površine v eni napravi z uveljavljeno Mitutoyo programsko opremo.

Avtomatizirano merjenje omogočajo 3-stopenjska motorizirana drsna vodila, rotacijska miza, detektor in držalo detektorja, ki lahko spreminja kot tipala. To omogoča uporabnikom enostavno merjenje obdelovancev katere koli oblike ali velikosti.

 

Arhitektura centrirne mize je izboljšana tako, da zmanjšuje potrebo po spreminjanju položaja merjenca ,kar izboljšuje ponovljivost in natančnost meritve. Roundtracer Extreme je primeren za zelo široko področje meritev in merjencev, zato bo postal standard v kontroli kakovosti po vsem svetu.


Roundtracer Extreme združuje funkcije merjenja okroglosti, konture in hrapavosti površine v eni napravi


Roundtracer Flash - brezkontaktno merjenje oblike pri visoki hitrosti

 

Ta optična merilna naprava je zmožna meriti obdelovance dolžine do 300 mm brez vertikalnega pomikanja senzorjev ali merjenca.

Temelji na združevanju kontur, ki se pridobivajo z različnimi senzorji. S tem se ustvari ena sama slika obdelovanca, ki ne vsebuje nobenih prekinitev ali vrzeli na šivih robov. Izvede lahko impresivnih 100 statičnih meritev v dveh sekundah, ne glede na to, kako so merilna mesta razporejena po obdelovancu.

 

Ker za zajemanje teh 2D slik ni potreben noben premik po Z-osi, je ponovljivost profilov in kontur obdelovancev stabilna skozi milijone ciklov. Zaradi te tehnike je vzdrževanje tega merilnega sistema minimalno.

 

Roundtracer Flash je zelo enostaven za upravljanje in ima intuitiven uporabniški vmesnik (GUI), zato meritve opravimo enostavno in hitro.

Merilni prostor je odprt in enostaven za vpetje obdelovanca. Namestimo lahko robotski sistem za vlaganje obdelovanca. Ima 7 USB vhodov za enostavno povezavo s tiskalniki, čitalci kod ali zunanjimi pomnilniki. Velik zaslon na dotik lahko prek gibljive roke enostavno premikamo. Naprava je pripravljena za integracijo v pametno tovarno.


Roundtracer Flash za brezkontaktno merjenje oblike pri visoki hitrosti


BTS merilnica za predstavitev in preizkus sodobnih merilnih naprav

BTS Company zastopa in prodaja merilno orodje in naprave Mitutoyo na trgih Slovenije, Hrvaške, Bosne in Hercegovine in Srbije in je edini zastopnik merilnih strojev Mitutoyo. Na sedežu v Ljubljani ima BTS Company bogato opremljeno merilnico z merilnimi napravami Mitutoyo.BTS merilnica je opremljena s številnimi merilnimi napravami kot so 3D koordinatni merilni stroj, konturograf, merilec okroglosti, optična merilna naprava Roundtracer Flash, merilniki hrapavosti, merilniki trdote itd. Glede na vašo potrebo po kontroli kakovosti se lahko dogovorite za predstavitev in preizkus merilne naprave.


Stranka se lahko posvetuje z merilnim tehnologom in izbere merilno napravo, ki ustreza njenim potrebam pri kontroli kakovosti, po potrebi se lahko tudi dogovori za preizkus merilne naprave. V BTS merilnici so na voljo merilne naprave in stroji: 3D koordinatni merilni stroj Crysta Apex V7106, naprava za optično avtomatizirano merjenje gredi Roundtracer Flash, konturograf CV-2100, merilnik okroglosti RA-120, merilca hrapavosti SJ-210 in SJ-411, profil projektor PJ-Plus, digitalni višinomer LH-600, digitalni merilec trdote HR-530 in različna programska oprema za merjenje.

Z odločitvijo za proizvajalca Mitutoyo si zagotovite zanesljive merilne naprave in podporo zastopnika BTS Company pri namestitvi merilnih naprav, usposabljanju za uporabo naprav in programske opreme ter servisiranju merilne opreme.