5 osni obdelovalni centri GROB


5 osni obdelovalni centri GROB


Edinstven koncept strojev

5 osni obdelovalni centri GROB ponujajo uporabnikom praktično neomejene možnosti pri rezkanju in rezkalno-stružni obdelavi delov iz najrazličnejših materialov. Zahvaljujoč kompaktni zasnovi, visoki produktivnosti in odlični stabilnosti zagotavljajo ti obdelovalni centri učinkovitost obdelave in jih je z obširno ponudbo opcijske opreme mogoče odlično prilagoditi potrebam uporabnikov.

5 osni obdelovalni centri GROB so posebej primerni za obdelavo kompleksnih obdelovancev s prekati in izvrtinami. Zasnovani so za integracijo z sodobnimi tehnologijami za avtomatizacijo.

Visoka natančnost in zanesljivost

Edinstvena zasnova pet-osnih univerzalnih obdelovalnih strojev G350, G550 in G750 vključuje vodoravno vreteno, ki omogoča izjemen hod po osi Z in optimalno odvajanje odrezkov. Edinstvena razporeditev linearnih osi nudi manjšo razdaljo med vodili in mestom obdelave in doseže večjo stabilnost stroja.

Tunelski koncept vretena omogoča uporabo zelo dolgih orodij. V delovnem prostoru je zato mogoče nagibati in obdelovati večje obdelovance. Tri linearne in dvoje rotacijskih osi omogočajo pet-stransko obdelavo, kakor tudi simultano pet-osno interpolacijo. Z vrtilnim območjem 230° po A-osi in 360° po B-osi zagotavljajo stroji GROB izjemno prilagodljivost pozicioniranja.


Visoko-natančni in zanesljivi 5-osni obdelovalni centri G serije imajo tunelski koncept vretena, ki omogoča uporabo zelo dolgih orodij.


Ne glede na to, ali gre za letalsko industrijo, strojegradnjo, orodjarstvo, avtomobilsko industrijo, industrijo medicinskih pripomočkov ali energetiko: 5-osni univerzalni obdelovalni centri GROB so rešitev za najrazličnejše naloge in zagotavljajo optimalno rešitev za praktično vsak material v obdelavi. Univerzalni obdelovalni centri so poleg tega zasnovani za integracijo s sistemi za avtomatizacijo in so po naročilu na voljo tudi kot rezkalno-stružni centri velikosti G350T, G550T in G750T.

Nova serija GROB Access

GROB je nedavno predstavil Access serijo z dvema univerzalnima in prilagodljivima modeloma G350a in G550. Omogočata ekonomičen vstop v svet edinstvene GROB tehnologije. Kupcem iz zahtevnih okolij ponujata praktično neomejene možnosti uporabe, izjemno zanesljivost, produktivnost in priznano visoko kakovost.

Modela G350a in G550a ponujata vrsto prednosti, ki so uporabnikom strojev GROB znane že iz G-serije. Novi univerzalni obdelovalni centri zahvaljujoč priznani pet-osni tehnologiji GROB zagotavljajo najboljšo kakovost obdelave pri posamični in pri serijski proizvodnji. Osnovna modela sta omogočata modularne razširitve in vgradnjo sistemov za avtomatizacijo.


Nova 5-osna obdelovalna centra G350a in G550a omogočata premišljen in ekonomičen vstop v svet edinstvenih GROB tehnologij.


GROB izpostavlja hitro povračilo investicije v Access serijo strojev. Visoka stopnja razpoložljivosti strojev vodi do znatno nižjih stroškov uporabe. Obdelovalni centri Grob  so tako vrhunska rešitev za proizvajalce sestavnih delov v avtomobilski industriji, strojegradnji, orodjarnah, medicini in drugje.

V odgovor na individualne izzive in podrobne zahteve iz različnih projektov, nudi GROB različne pakete dodatne opreme. Poleg osnovnega stroja, ki ga je mogoče opremiti z  sistemom za odsesavanje oljnih par iz delovnega prostora in samodejnimi vrati, lahko kupci izbirajo med različnimi velikostmi zalogovnika orodja, sistemih za dovod hladilno-mazalne tekočine, meritvami orodja, programskimi rešitvami in drugo dodatno opremo.

Navdušuje paleta rešitev za avtomatizacijo strojev G350a in G550a. Na rotacijskem paletnem sistemu GROB PSS-R je dovolj prostora za 15 manjših palet. Celica ima tako večjo prilagodljivost in razpoložljivost, saj stroj neprekinjeno dela tudi ponoči in ob vikendih. Avtomatizacija in sam stroj sta centralno krmiljena preko Pilot4 vmesnika na Siemens ali Haidenhain krmilju in omogočata vstop v 4.0 tehnologijo .