CUFOS – uporabniku prijazen operacijski sistem


CUFOS - uporabniku prijazen operacijski sistem


CUFOS je napredna oblika nadzora NC krmilnika na stroju. Je računalniški operacijski sistem, ki ga je razvil proizvajalec strojev DN Solutions. Omogoča simulacijo strojev in sistem za zaščito pred trkom v realnem času (CPS). Opremljen z intuitivnimi, uporabnikom prijaznimi funkcijami, podobnimi kot na  pametnih telefonih. Sistem lahko prilagodljivo prilagodite svojim potrebam. CUFOS pomaga izboljšati operativno učinkovitost in delovno uspešnost uporabnika in stroja. Opremljen z prijaznim uporabniškim vmesnikom z enostavno prilagoditvijo in zaslonom na dotik. Sistem deluje v kombinaciji z FANUC krmiljem.

CUFOS ne ponuja samo osnovni uporabniški vmesnik za delovanje strojev. Zaradi zmogljive strojne opreme ponuja funkcije za programiranje kompleksnih obdelav kar na krmilniku stroja- Sketch Technology in Sketch Turn. Prednost teh dveh tehnologij je v enostavnem vodenemu programiranju zahtevnih oblik kot so izdelava zobnikov, navojev, glave vijakov, ovalnih in koničnih lukenj. Dodaten CAM program zato ni potreben in s tem zmanjšamo  čas programiranja in preverjanje-simulacija izdelanega CNC programa. Simulacija se vrši direktno na  krmilniku stroja.Uporabniku prijazen vmesnik CUFOS, se poganja na zmogljivi računalniški strojni opremi. Uporabniku je na voljno pregleden 19-palčni interaktivni zaslon na dotik. Sistem ponuja udoben uporabniški vmesnik, veliko uporabnih visokotehnoloških aplikacij katerih je mogoče prilagoditi svojim potrebam. Omogoča enostavno konfiguracijo zaslona z dodajanjem različnih ukaznih funkcij na zaslonu uporabnikaCUFOS - operacijski sistem za večjo produktivnost

Operacijski sistem CUFOS omogoča integracijo vseh vidikov proizvodnega procesa, vključno z nastavitvijo, urejanjem in vzdrževanjem. Razširja najnovejšo programsko tehnologijo orodij proizvajalca DN Solutions za izboljšanje splošne učinkovitosti in produktivnosti. Zaradi modularne strukture lahko v sistem integriramo zunanjo programsko opremo, ki temelji na sistemu Windows kot so CAD / CAM sistemi ali orodni podatkovni sistemi.CUFOS je na voljo za večopravilne stružne centre serije PUMA SMX, PUMA TT  kot za visoko zmogljive produktivne horizontalne obdelovalne centre NHP / NHM in za 5-osne stroje serije DVF.

Ta sistem omogoča učinkovito upravljanje programske tehnologije DN Solutions, vključno z novo razvito aplikacijo, kot je CPS (sistem za zaščito pred trčenjem),Turn Cut in funkcija za upravljanje  z orodji itd.Operacijski sistem CUFOS povezuje najsodobnejšo programsko tehnologijo strojev proizvajalca DN Solutions za doseganje najboljše učinkovitosti in produktivnosti  strojev in orodja. Uporabniku prijazen vmesnik omogoča večjo storilnost, saj integrirana sistemska rešitev uporablja intuitiven 19-palični zaslon odziven na dotik in povečuje udobje uporabnika z enostavno prilagoditvijo delovnega okolja.

Za maksimalno učinkovitosti pri večosnih obdelavah uporabimo CUFOS.