DN Solutions predstavlja četrto generacjo serije DNM


DN Solutions je predstavil četrto generacijo vertikalnih obdelovalnih centrov serije DNM


Podjetje DN Solutions, eden vodilnih svetovnih proizvajalcev obdelovalnih strojev, je z obdelovalnimi stroji DNM 4500, DNM 5700 in DNM 6700 predstavilo četrto generacijo svojih vertikalnih obdelovalnih centrov z izboljšano produktivnostjo in zanesljivostjo.

DN Solutions je v zadnjih 50 letih napredoval med prve tri najboljše svetovne proizvajalce obdelovalnih strojev. V tem obdobju je podjetje neprestano rastlo v duhu iskanja inovativnih rešitev za vedno nove izzive v strojni obdelavi. V prodajnem programu imajo kar 380 tipov CNC obdelovalnih strojev: od kompaktnih stružnih centrov, multi-funkcijskih stružnic, vertikalnih in horizontalnih rezkalnih centrov, 5-osnih strojev do velikih horizontalnih stebrnih in portalnih obdelovalnih centrov. Stroji so na trgu prepoznani po izjemni vzdržljivosti, natančnosti in togosti. Pri uporabnikih so posebno priljubljene serije PUMA, LynxDNM in Mynx. Pozornost pa so pritegnili tudi z vrhunski 5-osnimi in večnamenskimi stroji in lastnimi programskimi rešitvami za podporo sodobnih proizvodnih procesov.

Vertikalni obdelovalni centri DNM spadajo med najbolj prepoznavne serije proizvajalca DN Solutions.

S svojo izjemno zmogljivostjo in produktivnostjo predstavljajo globalni standard za obdelovalne centre. Podjetje je prodalo že več kot 50 tisoč strojev te serije. Serija obdelovalnih strojev DNM predstavlja najvišjo raven vzdržljivosti in togosti v svojem razredu ter zagotavlja zmogljivost in kakovost obdelave, ki je zahtevana na širokem razponu uporabe v avtomobilski industriji, strojegradnji, letalski industriji ter energetskem sektorju.


Četrto generacijo vertikalnih obdelovalnih centrov serije DNM odlikujejo zanesljivost, odlična obdelovalna sposobnost, visoka natančnost in stabilnosti obdelave


Nova IV serija vertikalnih obdelovalnih centrov DNM že  v svoji standardni različici omogoča  visoko-hitrostne obdelave ter zagotavlja znatno izboljšano produktivnost in zanesljivost. Z razvojem različnih naprednih funkcionalnosti so poenostavili uporabo, izboljšali konstrukcijo in prijaznost do okolja.

Izboljšana hitrost in produktivnost

Nova IV serija vertikalnih obdelovalnih centrov DNM, ki ima največje območje obdelave v svojem razredu, omogoča hitro in natančno obdelavo različnih obdelovancev. DNM serija pokriva skoraj vse velikostne razrede strojev s hodom X-osi vse do 2.160 mm. Linearna valjčna vodila zagotavljajo togost pomika, medtem ko neposredno gnano vreteno zmanjša vibracije in hrup. Ti obdelovalni stroji s hodi Y-osi od 400 mm do 670 mm omogočajo obdelavo širokega nabora obdelovancev.

Menjava orodja pri novi IV seriji DNM je bistveno hitrejša kot pri strojih tretje generacije. Nova serija ima izboljšane servomotorje in podporne strukture, z večjimi pospeški in pojemki, kar poveča produktivnost do 7,3 % v primerjavi z obdelovalnimi stroji prejšnje generacije.


Nova serija DNM z zelo togo strukturo in različnimi velikostnimi razredi omogoča obdelavo širšega nabora obdelovancev.

Bistveno hitrejša menjava orodja, izboljšani servomotorji in podporne strukture povečajo produktivnost nove IV serije DNM.


Zanesljivost na višji ravni

Obdelovalni stroji nove IV serije DNM imajo v osnovni izvedbi sistem za kompenzacijo toplotnih raztezkov. Toplotni vplivi stroja in okolice zato  zanemarljivo vplivajo na dimenzijsko natančnost obdelave.

Pri tem je bil še posebej izboljšan sistem kompenzacije toplotnih raztezkov osi, ki je sedaj dvakrat bolj učinkovit v primerjavi s predhodnimi modeli. Poleg tega zaprt hladilni sistem z oljem  zmanjšuje toplotno obremenitev vretena in osi (opcija) in podaljša življenjski cikel orodij.

Nova serija obdelovalnih strojev DNM ima funkcijo PFC (Programmable Flood Coolant), ki se jo lahko izbere za samodejno nastavitev kota šob za hladilno mazalno tekočino in nastavitev delovanja oljnega hladilnika glede na velikost obdelovanca in geometrijo orodja. Avtomatski izmenjevalec orodja (ATC - Automatic Tool Changer) je sedaj zaščiten z vrati pred nezaželenim vstopom drobnih ali lahkih npr. aluminijastih odrezkov.

Enostavnejša uporaba za operaterje

Nova IV serija DNM  strojev ima povečano zmogljivost odstranjevanja odrezkov in povečano kapaciteto zalogovnika hladilno mazalne tekočine. Kapaciteta zalogovnika za hladilno mazalno tekočino je večja za 20 %, kar zmanjšuje zastojne čase stroja zaradi nizkega nivoja količine hladilno mazalne tekočine in zmanjša potrebno število polnjenj zalogovnika.

Prostor za odstranjevanje odrezkov so povečali za 20 %, kar poenostavi odstranjevanje velikih odrezkov ali velikih količin odrezkov, ki nastanejo med obdelavo. V duhu zmanjšanja porabe energije je opcijsko na voljo funkcija, ki omogoča prilagoditev hitrosti transportnega traku za odrezke glede na količino odrezkov.

Nadgrajene so bile tudi funkcije programske opreme EZ WORK, ki nadzoruje delovanje orodij in potek obdelave. Glavnemu zaslonu »Easy Work« je dodana funkcija zaznamka, medtem ko je zaslon za obvladovanje orodij reorganiziran. Novo dodana funkcija za izbiro orodja pripomore k poenostavitvi dela operaterja, saj omogoča vnos številke orodja ali številke položaja v zalogovniku za orodja.

Velikost sprednjih vrat je povečana, kar operaterju omogoča, da preverja stanje obdelave v realnem času. Optimalna zasnova preprečuje puščanje hladilno mazalne tekočine ali pršenje izven obdelovalnega stroja, medtem ko dodatna podloga pod rezervoarjem za hladilno mazalno tekočino zagotavlja enostavnejši dostop za operaterja.

Uporaba okolju prijaznih strojev

Nova IV serija obdelovalnih strojev DNM proizvajalca DN Solutions izboljša produktivnost in zmanjša porabo energije zaradi krajših časov obdelave. Stroji so v standardni konfiguraciji opremljeni s funkcijo spremljanja porabe energije, ki omogoča nadzor porabe energije in energijske prihranke. Poleg tega pa se porabo energije lahko zmanjša z nastavitvijo hitrosti transportnega traku za odrezke, ki je odvisna od količine proizvedenih odrezkov ali s prilagoditvijo delovanja oljnega hladilnika za vreteno, kar je odvisno od vrste orodja.

Mazanje z mastjo se sedaj uporablja kot standardni element za okolju prijazno delovanje stroja, saj poleg tega, da operaterjem ni več treba pogosto dodajati mazalnega olja, omogoča tudi znižanje letnih stroškov vzdrževanja za 55 % v primerjavi s sistemi, ki za mazanje uporabljajo olje.DNM serija vertikalnih obdelovalnih centrov je pri uporabnikih izjemno priljubljena. Poznana je po zanesljivosti, odlični obdelovalni sposobnosti, visoki natančnosti in stabilnosti obdelave. Na izbiro so številni velikostni razredi strojev, zato boste brez težav našli pravi stroj za vaš proizvodni obrat. Za podrobnejšo predstavitev in izbiro stroja kontaktirajte zastopnika in prodajalca BTS Company.