Zgodba o razvoju visoko produktivnega horizontalno obdelovalnega centra DN Solutions NHP4000 in 5000 Povečana produktivnost je dosežena z optimizacijo hitrih gibov in zmanjšanjem prostih časov obdelave.


Zgodba o razvoju visoko produktivnega horizontalno obdelovalnega centra DN Solutions NHP4000 in 5000


Visoko precizni obdelovalni center s tehnologijo temperaturne  kompenzacije! Povečana produktivnost je dosežena z  optimizacijo hitrih gibov  in zmanjšanjem prostih časov obdelave.

NHP4000 & 5000 sta visoko produktivna  horizontalna obdelovalna centra z neprimerljivo zmogljivostjo v obdelavi različnih izdelkov in še posebej za avtomobilske dele iz aluminija. Nov model zagotavlja izrazit napredek natančnega rezanja z vrsto DN Solution tehnoloških rešitev, vključno z zmanjšanjem segrevanja komponent in toplotne deformacije.


NHP4000 Visoko precizni obdelovalni center s tehnologijo temperaturne  kompenzacijeDN Solutions Machine Greatness – evolucijski napredek dosežen z zavezo po preseganju zastavljenih ciljev

Obdelovalna centra NHP4000 & 5000 sta ocenjena, da sta dosegla še večjo produktivnost in preciznost,  obenem  nudita visoke tehnološke funkcije, ki dosegajo kriterije sprejete pri svetovno najnaprednejših izdelovalcih strojev. Z zmanjšanjem prostih časov, stabilno konstrukcijo in uporabo funkcije temperaturne kompenzacije, ki nadzira deset komponent stroja je DN Solutions izdelal vrhunski obdelovalni center v svetovnem merilu.

S skrbno uporabo tehnologije 3-točkovne podpore je doseženo  zmanjšanje časa postavitve stroja in izboljšana produktivnost uporabe  stroja

NHP 4000 & 50000  3-točkovna podpora postelje se ponaša z izjemno  stabilnostjo stroja v svojem razredu. To omogoča uporabnikom, da dosežejo idealno togost in zmogljivost stroja brez da ga pritrdijo na poseben temelj. Tako se je čas inštalacije stroja  močno zmanjšal v primerjavi z drugimi  konkurenčnimi proizvajalci obdelovalnih centrov.

Novi NHP 4000 & 5000  omogoča krajši čas menjave orodja s samo 0,9 s in povečanje hitrosti vrtenja vpenjalne mize iz 25 na 40 vrt/min. Zalogovnik orodja je v »disk« izvedbi s servo pogonom  in zelo hitrim iskanjem orodja. Za skrajšanje obdelovalnega časa je zelo pomembna optimizacija pospeševanja in pojemanja osi s pospeškom  1 G.


Povečana produktivnost je dosežena z  optimizacijo hitrih gibov  in zmanjšanjem prostih časov obdelave.


Dokazana zanesljivost in nove tehnologije za še večjo prepoznavnost in DN Solutions Machine Greatness

NHP 4000 & 5000 imata standardno hlajena kroglična navojna vretena in ležaje pogonov osi. Hlajenje omogoča natančnost ker prepreči raztezanje elementov zaradi toplote, ki se ustvari pri premikanju osi. Dodatno k termični stabilnosti pomaga prisilno oljno hlajenje  glavnega vretena z motorjem in zaščita celotnega območje postelje stroja z zaščitnimi pločevinami.

Spremljanje mase obdelovanca omogoča operaterju boljši nadzor in samostojno kontrolo dinamike osi, filtracijski sistem preprečuje zaustavitev ostružkov

Stroja sta opremljena s posebno funkcijo za nadziranja mase obdelovanca. Funkcija omogoča operaterju nastavitev pospeševanja osi in s tem ostalih parametrov obdelave. Spremembe vplivajo na dvojice masa / hitrost, natančnost in kvaliteta površine.

NHP 4000 & 5000 sta opremljena z napravo za odstranjevanje prostega olja iz emulzije v rezervoarju in tako vpliva na ekološki odtis stroja. Transporter ostružkov je standardno opremljen s čistilnim bobnom za čistejšo emulzijo in manj posegov z ročnim čiščenjem mulja. Čistilni boben ima sistem avtomatskega čiščenja, ki podaljša periodo in poenostavi čiščenje.

NHP 4000 & 5000 sta novi zvezdi na nebu horizontalnih centrov.